Det er måske en af de sidste solskinsdage, hvor temperaturen stadig minder lidt om sommer, vi er på Kurts Kaffebar og ind af døren kommer Ugens Kurt – Aliihsan Okutan.

Aliihsan Okutan er særdeles velklædt og det er altid en fornøjelse at sidde over for et menneske, man ikke kender og få en del af deres livshistorie. Aliihsan med det tyrkiskklingende navn er 27 år gammel. Han er født og opvokset i Fredericia.

Aliihsan gik på Egumvejens Skole (I dag Kirstinebjergskolen Afd. Høgevej) og valgte senere at tage på Fællestiende i Erritsø.

“Jeg ville gerne lave brobygning og blive mere moden, for at finde den rigtige retning”, siger Aliihsan. I en tidlig alder vidste Aliihsan at han ville noget med salg, service og markedsføring. Planen og drømmen var at blive revisor, så tiendeklasse var en også en overgang til at finde ud af, at det var det rigtige at blive revisor.

Vejen mod at blive revisor

Det første skridt blev herefter en HG som tog 1 år, og så fortsatte han med en HHX, der tog tre år på IBC, drømmen om at blive revisor var intakt.

Midt i uddannelsen bliver Aliihsan også gift med Sultan, som også kommer til at bære efternavnet Okutan. Han tog et sabbatår, inden uddannelsen kaldte igen, denne gang gik turen til Kolding for at ikke komme for langt fra Fredericia. Aliihsan læste HA i Kolding en uddannelse, der tager 3,5 år, han troede stadig, at han skulle være revisor.

Aliihsan begyndte på jobsøgningen og havde svært ved at få hul til arbejdsmarkedet, men han havde altid haft et fritidsjob ved siden af uddannelsen, kæresten – der blev konen og sport. Fritidsjobbet var nærmest kommet ind med modermælken, da hans mor er medindehaver af Marmaris i Erritsø. Siden Aliihsan var 15 har han sideløbende arbejdet i mors og onkels pizzaira Marmeris og har været med til at være en del af hvor de er i dag.

Tallene og uddannelsen begyndte at fylde meget for den unge driftige mand, han søgte stadig job som revisor men det blev stille og roligt lagt på hylden. Det havde aldrig ligget i kortene at han skulle lave et generationsskifte , men han kendte Marmaris ud og ind, samtidig havde han taget en uddannelse, som kunne føre virksomheden ud i nye tider.

“Det kom lidt ind af bagvejen og jeg har bestemt ikke fortrudt de år, jeg læste for at kunne blive revisor, alle de ting, jeg har lært, kan bruges. Min kuffert er fyldt med virksomhedsøkonomi, markedsføring, ledelse, og koordinering. Det er alle ting, jeg kan bruge sammen med min onkel fremadrettet på Marmaris”, siger Aliihsan.

“Havde jeg vist for 10 år siden, at vi skulle lave et generationsskifte, havde jeg måske ikke taget den uddannelse, så det er jeg taknemmelig for”

Marmaris og samarbejdet med Tugay Okotan

“Min onkel hedder Tugay Okotan, han har 18 års erfaring, koncentrationen går på skiftet med min mor og de nye ambitioner og mål, som vi sætter os. Jeg har altid kunne lide mit fritidsjob, den feedback, man får fra kunderne er enestående, det er det hele værd”, siger Aliihsan.

“Selvom onkel har meget erfaring, har han altid lyttet til mine ideer, vi har brugt de sidste tre år på at sætte vores hjerner sammen. Vi skulle finde ud af, om vi kunne lede sammen, han er jo både min onkel og kommende partner”, siger Aliihsan.

Kan man ikke tænke, hvorfor Marmaris, når du har læst så længe?

“I mine øjne handler det om værdien af ens arbejde, der er ikke nogen, der kan beskrive den værdi, Marmaris har for mig. Det at overtage mors flotte arbejde, viderebringe succesen. Hun sagde altid læs, læs læs, men vigtigst af alt hav dit hjerte med i det du vil lave. Jeg har valgt den her retning for at være glad hver dag”, siger Aliihsan. Han lægger ikke skjul på, at han fornemmer at de skal optimere og vækste i fremtiden.

Fritiden

Ellers har sporten fyldt meget i Aliihsans liv, som alle andre raske drenge dengang spillede han fodbold i FfF’erne. Han har altid haft fokus på sin sundhed og kommer under vores hyggesnak i tanke om, at han faktisk også spillede badminton tre år i Erritsø. Men efter, at han fik mere travlt, passede fitness træning bedre, “Man kunne træne, når man vil uden faste tider”, siger Aliihsan. Udover Fitness så svømmer han to-tre gange om ugen og elsker saunaen og fordybelsen deri.

Det har været en spændene snak på kaffebaren og det bliver spændende at følge Marmaris som nu snart har en ny meget belæst generation klar i kulissen.

http://www.vw-fredericia.dk/