Fredericia AVISEN kommer meget rundt i vores elskede kommune, ofte kommer der en del billeder på farten. De ender ikke altid i artikler. Her er lidt om ugens gang set med Kulturredaktørens linse.

Det var en meget blandet uge, hvor vi på Fredericia AVISEN kom vidt omkring. Forsidebilledet er fra en rundtur med vores nye praktikant, som skulle se vores smukke by. I Oldenborggade stod denne prægtige maskine, mens himlen brillerede over den på smukkeste vis. J.B. Nielsens Plads er under stor renovering.

Søværnets skib Freja P521. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Denne dag havde Kanalbyen også noget at byde på, både ude på vandet og på den side, hvor Langebro skyder op. Et stort smuk skib fra søværnet havde fundet ind i havn, Freja P521 var navnet og det fandt vi en artikel værdigt. I baggrunden kan man se de snart færdige bygninger, der omfavner byens nye, Fisketorvet.

ugens gang
En skjult oase i Gothersgade. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det er et sted, man ofte går forbi, men måske sjældent ser denne vildtgroende sprække, klemt inde mellem to bygninger. Hvis man stopper op og kigger et øjeblik, kan det give mange tanker om, hvad det egentlig er? Hvilket formål denne smalle passage har? Ligeledes, hvorfor den er beskyttet med hegn og pigge, når den alligevel er tilgroet?

ugens gang
En del af Fredericia og Danmarkshistorie. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Ugens Flyttetanker er en serie på Fredericia AVISEN som altid byder på overraskelser. Dette foto kom ikke med i artiklen, men det vidner om vores kæmpe kulturelle vigtighed i fæstningsbyen. Det er fra Thiellesens Hus i Prinsessegade et af Fredericias ældste huse fra 1715.

Lokomotiv på Banegården. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

På Fredericia Banegård er der altid liv og før endnu en tur mod Skærbæk, hvor vi skulle interviewe en kvinde, somderimporterer vintagekimonoer, faldt et rødt tog i øjnene. Men på den anden side holdt dette smukke ældre lokomotiv, som plejer at trække godsvogne. Det kom med i kameraet, før turen gik videre.

Dramatik over Fredericia. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

På vej op ad Norgesgade var der dramatik i luften, det kunne varsle om snevejr, men det udeblev. Himlen så sådan ud og det kunne vi ikke lade passere linsen.

Fez fra Afandi. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det sidste billede i denne Ugens Gang bliver fra Afandi som er en restaurant i Danmarksgade. En del af Afandies indretning er den kulturelle hovedbeklædning som hedder fez. Denne fez er håndmalet i Tyrkiet, og håndskriften var bestemt et foto værdigt.

https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce