Fredericia AVISEN er endnu engang kørt ud for at finde Ugens Flyttetanker. Denne gang skal vi til Trelde og i mere naturlige omgivelser, end hvor vi sidst var i historiske omgivelser på Antonio Costas vej.

Det slår mig, hver gang, jeg kører ud af byen ud ad Treldevej, hvor tæt vi egentlig er på naturen. Det er dens slags køreture, hvor man næsten for hver ethundrede meter falder mere ned i tempo og lader roen sænke sig. Min allerførste beretning om Ugens Flyttetanker startede her ved Treldenæs,, hvor jeg nu er igen. Konceptet er langt fra ved at slutte og det er sådan et besøg som i dag, der minder mig om, hvor mange dejlige steder, der er i vores kommune.

Billede set fra luften af det smukke område.

Jeg bliver nødt til at starte med et billede helt oppefra, ikke fordi huset fejler noget, tværtimod, men her kan bedre fornemme området, der er helt unikt.

Da jeg stiger ud af bilen, er der fuldstændigt roligt, det eneste man kan høre er fugle, det viser sig også at være et samtaleemne med ejeren, som har store fugleoplevelser på adressen.

Huset set fra haven mod vandet.

Huset er voldsomt romantisk, nærmest som en perle i skoven, det tager sig rigtigt god ud med hvide vinduer og en græsplæne med bålplads. Der er træer rundt om huset og en vej ned til vandet. Der er ikke langt til vandet og den anden side af Trelde Næsvej byder på marker. Det er sådan et sted, hvor kronhjorte og rådyr kigger forbi og årstiderne mærkes.

Fra stuen kalder udestuen på en.

Da jeg kommer ind i huset, bliver jeg imponeret, det er endnu et af de huse, der kan være svært at bedømme på billeder. Jeg går straks mod udestuen, som nærmest har en 360 graders panoramaudsigt. Fra udestuen kan man se ud i haven, det er her at ejeren har oplevelser og fortæller om fuglelivet.

“Vi ser spætter, majser, sumpmajser, kvækerfinke og mange andre fugle her. Vi har oplevet noget så sjældent som, at nattergalen har ynglet her i haven. Det var i maj, at nattergalen sang hver nat klokken 03.00, indtil dens svar blev besvaret. Så ynglede den i træet lige herovre”, siger ejeren og peger ud af vinduet på et træ i haven.

Terrassen i haven

Der er en lækker krog i hjørnet af huset, man er virkelig tæt på naturen her, men lad os gå indenfor og se nogle af rummene. Jeg kan personlig godt lide brugen af træ indendørs samt, at huset holder sin stil hele vejen igennem.

Stuen i eventyrhuset

Stuen er stor og lang, og det er uden tvivl husets samlingssted, uanset hvilket vindue, man kigger ud af, så kalder naturen. Huset fremstår moderne med hvide vægge og det lyse træ. Noget jeg ville forvente af et hus som dette, var en brændeovn, og den forventning er da også indfriet. Jeg kunne sagtens se mig selv en vintermorgen lufte hunden og komme tilbage med en spand brænde for at tænde op inden morgenkaffen.

Køkkenet er simpelt og moderne, der er noget landligt og feriehusstemning over huset, hvis man ikke kan slappe af her, er der noget i vejen. Et af mine favoritværelser i huset er soveværelset, godt med skabsplads og en altan.

Bemærk de hyggelige detaljer i loftet

Et andet rum som også tiltaler mig, er rummet, hvor familien har placeret et billardbord. Deres børn er flyttet hjemmefra, så de har rigeligt med plads.

Masser af plads til hobby

Dette rum er meget stort og har masser af anvendelsesmuligheder, her er det igen det lyse træ spiller ind på smuk vis. En lille genialitet er udnyttelsen af et rum som ejeren selv har fået lavet.

Døren som er åbnet til rummet som er smart udnyttet.

Rummet er perfekt til opbevaring og det er i stå højde. Normalt skal man op af en loftslem eller ud og kravle, når man skal ind til sine gemte ting. Rummet er stort og godt udnyttet, skulle man ikke have brug for opbevaring kunne der være den bedste legeplads til børn.

Bemærk loft konstruktionen.

Jeg bliver nødt til at vende tilbage til dette rum, der vel kan betegnes som en udestue, men det er fuldt integreret med stuen. Udenfor er der en stor carport, et redskabsskur og et brændeskur. Huset har nyt tag fra 2016 og energiruder fra 2017, så der er ikke nogle omkostninger, der står og banker på, ved et nostalgisk stråtækt hus i skoven nær havet.

Badeværelse med badekar

Der er god plads og to gode badeværelser, hvor det ene er med badekar. Der er kun 100 meter til vandet. Jeg kunne sagtens se mig selv her ved Trelde Næs. Jeg kører tilbage til byen og forlader den fred og ro som huset bød på.

Læs mere hos mægler her.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.