Efter flere feriedestinationer, og i den forbindelse flyture, togture, kørsel i bil, cykelture, samt trætte, men lykkelige ben, der har gået kilometervis af skridt er turen kommet til at flytte sommerresidensen til DANCAMPS Trelde Næs på en dag, hvor sommeringredienserne sol, strand, is og vand er blandingen, der skaber den bedste sommermenu.

Temperaturen er nået op over de 30 og der meldes om hedebølge i Europa. Børnene skal overraskes med en tur til vandlandet hos byens populære campingplads, DANCAMPS Trelde Næs i dag. Glæden er stor, da bilen ruller ud af Fredericias centrum via Egeskovvej, hvor livet går sin gang, og græsset klippes hos Shell tankstationen og dyrene tager et hvil i solen på markerne, imens vi spotter efter de berømte får, der græsser på Shell Raffinaderiets gigantiske areal.

Vi hører P3 med den lokale radiovært, Line Kirsten Nikolajsen, der spiller hele Danmarks nationalskjald, Kim Larsen. Lyden og stroferne fra Tarzan Mamma Mia kl.11.53 giver anledning til fællessang, imens vi tager første vej i rundkørslen og nærmer os Trelde. Majsmarkederne står højt, og det gør de vilde blomster også, som en forbigående kvinde er ved at plukke. En hund går på vejen, og nærmest springer retur til rabatten, da den opdager vejens glohede temperatur.

Kulturredaktørens idylliske, nærmest Morten Korch-inspirerede simple kærlighed til naturen er det levende maleri, der forkæler øjnene, imens udsigten fra de mikroskopiske vindpust gennemløber kornet, der endnu ikke er høstet og viser vej mod fjorden.

Vi er havnet bag en bil med bådtrailer, og det er også nærliggende i dag at drømme sig ud på vandet med jordbær, kølige bobler og lidt vind i håret, imens man sejler forbi den danske kyst.

Vores mål er DANCAMPS Waterpark, og vi nærmer os, efter vi har set på den fantastiske natur, som ruten gennem Trelde Næsvej byder på, hvor det historiske, nuet og fremtiden suser ind, og gang på gang viser et af Fredericias mest eventyrlige og naturskønne områder.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Dagsparkeringspladsen på campingpladsen er fyldt op, men vi finder plads i skyggen under et træ, som senere viser sig at være en suveræn p-plads, når vi har ramt 31,8 grader lokalt. Der er badende børn, voksne der læser bøger eller tjekker telefonen. Klokken nærmer sig middag, hvilket resulterer i travlhed hos Cafe Diner, da nuggets, pizza, pommesfritter og andre retter serveres til de sultne gæster. Flere skal også have en is. Vi bliver også sultne, så vi bestiller lidt forskellige frokostsnacks, inden vi skal bade.

DANCAMPS Trelde Næs. Andrea nyder et stykke pizza. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

Vi har nu ikke græsk blod i årene, men vi kan godt lide at bestille lidt forskelligt og så ellers dele løs, og det giver en omgang saltet og lidt (u) sunde snacks jo god grobund for. Sulten bliver stillet, og vi kommer helt ned i gear, og smilene er store, da vi så entrerer vandlandet, hvor rutsjebanen, der engang var Europas højeste udendørsrutchebane, er første mål der drager børnene, inklusiv vores yngste, så jeg må også med. Men hvorfor ikke. Jeg elsker at lege, og vand gør absolut ikke oplevelsen ringere.

Andrea, Nicolai, Amalie, Vitus og Martin i poolens bølger. DANCAMPS Trelde Næs. Foto: Maj-Britt Andreassen, Fredericia AVISEN

Vi går hånd i hånd og tager små skridt op til den store rutchebane. Vi når toppen og har et view over hele Campingpladsen, hvor man kan se det leben, som en campingplads skaber. Sidste år legede børnene på kryds og tværs, og nogle af vennerne fra “byen”, havde også taget turen til Trelde Næs, så det var en lokal ferieoase, der samlede byens børn. Sådan er det også i dag. Både børn og voksne hilser på kryds og tværs, men også svenske, tyske, hollandske og andre sprog nyder vandlandet i dag.

En tur i den store rutchebane er et must. DANCAMPS Trelde Næs. Foto: Maj-Britt, Fredericia AVISEN

Godt to timer senere, trænger vi til en is, en gåtur ved stranden og den berømte store hoppepude, der er garanten for hvin, bevægelse og sved. I dag er ingen undtagelse. Og så til isene. Vi har taget Martin med – Nicolais kammerat, og han vil gerne have en is med tre kugler, det skal han da have, for som Christian, der arbejder hos DANCAMPS Trelde Næs siger – sådan en, kan jeg også sagtens spise, så må Martin også prøve kræfter med den.

DANCAMPS Trelde Næs. Foto: Maj-Britt Andreassen, Fredericia AVISEN

Børnenes øjne er store, da guf og syltetøj topper kuglerne, der i dag, strakte sig fra den klassiske bananis (som jeg hadede i 80’erne, men også isen, som vinder mere og mere indpas hos mig) til den mere moderne blanding af Toms Skildpadder og Frellsens vaniljeis. Børnene er solgt og glade, da vi bevæger os rundt i Trelde slikkende på isvafler. Ikke så ringe endda.

Martin og isen. DANCAMPS Trelde Næs. Foto: Maj-Britt Andreassen, Fredericia AVISEN

Naturen, sommeren og omgivelserne er toppen af poppen, så at være lokal og gøre som hollænderne – at flytte til DANCAMPS Trelde Næs for nogle timer, dage eller uger kan varmt anbefales, hvis man skal ned i gear, køles af, eller bare være ude i naturen, hvor strand, skov, klinter, biodiversitet og oplevelser lyngenoplader mennesket til hverdagens strabadser.

Åh mamma mia
tarzan mamma mia
åh åh mamma mia

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia