Fredericia AVISENs serie om flyttetanker var sidste uge en smule abstrakt, da vi så på en grund. Denne gang er vi dog lidt tættere på en indflytning, da vi besøger Skibbroen, en af de nye bygninger, der skyder op langs Lillebælt  kaldet Langebro.

Vi er igen i city nærmere betegnet, der hvor det gamle værft lå. Vi er i det nye Sdr. Voldgadekvarter og der er fornyelse på vej. Hvorfor skriver jeg Michelinomgivelser? Det skal jeg forklare – i nabobygningen Toldkammeret kommer Fredericias eneste Michelinrestaurant, Ti Trin Ned til at ligge. Bagved ligger Porthouse, som snart er helt færdigbygget, i mellem kommer et torv for hele folket, kaldet fisketorvet. Der er stil over det nye kvarter, Langebro og nu toner det frem.

Jeg mødes med Salgstrainee Annika Theilade ved Danboligs showroom, nærmest midt på en byggeplads, jeg kan faktisk mærke, at jeg er spændt. Vi skal have hjelm og sikkerhedssko på, og så går vi ind på byggepladsen.

kanalbyen
Annika Theilade ved Danboligs showroom. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg er vild med udsigten på den anden side af den havn, jeg kender så godt, jeg skyder et billede, inden vi kommer op i prøvelejligheden, som den kaldes.

Et diset med smukt syn kun cirka fem meter fra Skibbroen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Alt er en byggeplads, der er maskiner og mænd, der dagen lang får magien til at ske i Kanalbyens tjeneste. Her lå før et stykke gammel Fredericiahistorie, nu kan de kommende beboere være med til at starte en helt ny og anden historie end industri.

kanalbyen
Både Toldkammeret og Skibbroen skyder op. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg skal se på en lejlighed i Skibbroen, en såkaldt prøvelejlighed, sådan en de kommende købere kan tilse, i stedet for at få en tegning eller nogle opstillede billeder. Den ligger på første sal og har den helt perfekte udsigt – liggende på første række i Kanalbyen. Jeg kan se på Annika, at hun har gået turen mange gange, som en linedanserinde, bevæger hun sig ubesværet gennem stålplader, beton og stilladser. 

Kanalbyen
Her er altanen til lejligheden jeg skal se. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

VI går op ad trappen til lejligheden, men de kommende beboere kan i al magelighed tage elevatoren, så snart byggeriet står klar. Jeg er meget kunstinteresseret og støder straks på kunst, før jeg kommer ind i lejligheden. Kunsten i det nye kvarter, vil være koncentreret omkring vandplanter, i Skibbroen bliver det tang, som strækker sig i alle etagernes højde.

Jeg kommer ind i den 133 m² store lejlighed, som en fisker, der har været for længe på land, går jeg straks mod altanen. Der står man ikke, må gå derud, men jeg ender alligevel med at stå og fumle med at åbne døren. Der er 11 m², nok til, at man kan sidde derude og spise, nyde morgenkaffen eller aftensolen. Det er klart, det bedste rum i lejligheden, selv om det er udenfor.

kanalbyen
Førsteparket ud mod Lillebælt. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Prøvelejligheden er ikke færdigbygget endnu, men det behøver den heller ikke for, at jeg kan forestille mig den færdig. Der er et stort åbent køkken i lejlighedens hjerterum med super udsigt fra alle vinduerne. Køkkenet er fra Snedker og billedet er ikke af det færdige køkken, men det ser moderne og bundsolidt ud.

Køkkenet fra Snedker. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der er to rum i lejligheden, et okay stort soveværelse og et mindre værelse. Desuden er der et fint badeværelse, samt mulighed for opbevaring i et teknikrum. Det er uden tvivl en tospersoners-lejlighed, det er liebhaveri med en udsigt, der er en konge værdig. Næsten så godt, at man forestiller sig at sidde på altanen med kaffen og det er Dronning Magrethe, der vinker op i mod altanen fra kongeskibet først.

Da det kan være svært at forestille sig lejligheden på nuværende tidspunkt, så vedlægger jeg plantegningen over denne udsigtsperle. Hvis jeg nu lod som om, at jeg havde pengene, kunne jeg desværre ikke spytte i hånden og give Annika håndslag, den er reserveret. I hele Skibbroen er der kun fem lejligheder ledige ud af 22 i alt. Det bliver populært at bo i Kanalbyen. Kanalbyen

Her kan du læse mere om Langebro