Fredericia AVISENs nye serie er om flyttetanker, hvor vi kigger nærmere på nogle af de specielle boligperler, der er i vores kommune. I sidste uge så jeg nærmere på et moderne hus i et nyt kvarter. Nu skal vi besøge et liebhaverbyggeri med beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed.

Jeg har altid travlt med at kalde mig fredericianer med grænsende til vanvid, når jeg har kaldt mig selv fæstningsdreng. Men denne serie viser mig Fredericia på en ny måde og i dag kører jeg endnu engang ned ad en vej, jeg ikke kender, vejen hedder Ravnsgårdsvej.

Jeg kører ned ad en bakke og ind ad en indkørsel, der byder på to meget forskellige ejendomme og så alligevel ikke. I løbet af artiklen vil man kunne forstå, hvordan fortiden smelter sammen med dette 297 m2 liebhaveri på denne fantastiske beliggenhed.

Det første jeg møder på Ravnsgårdsvej 109

Når man træder ind ad den røde dør, er det lidt ligesom at blive sat fri i et stort hus, der er højt til loftet og masser af lys. Selvom alt er disponeret flot og rummet er velmøbleret, ser mine øjne kun Lillebælt.

Der er jagttrofæer over hele huset, det passer godt ind i placeringen af huset, men vidner også om de mange muligheder, der er for indretning i denne perle. Husets ejer er Thomas Dybvad, han kan fortælle mig om husets særligheder og identitet, da det også er ham, der har har bygget huset tilbage i 2007. På nabogrunden lå en firelænget bondegård, hvor den ene længe i dag er fjernet. Dette flotte liebhaverbyggeri har beholdt nogle af dimensionerne fra den oprindelige længe fra 1827. Den ene del af huset, som er der, hvor dette fantastiske store lyse køkkenalrum er, er bygget i samme mål som længen, der blev væltet, dog forskudt. 

Byggeåret skrevet i Kolumba sten

Det var vigtigt for Thomas, at huset blev bygget i en stil, så det ikke så helt nyt ud og der passede Kolumba sten perfekt ind i byggestilen. Det er et godt valg, huset står godt og flader ind i naturen omkring.

Tapet der ærer en blodbøg som blev fældet ved byggeriet.

Da huset blev bygget, stod der en flot og gammel blodbøg på grunden, så det faldt Thomas naturligt ind at sætte tapet op som ærede blodbøgen og satte mindet om fortiden ind.

Det store rum stjæler al opmærksomhed i huset sammen med udsigten. Der er god energi og det virker som om, at både ideen om den oprindelige længe og ideen om, at mindes blodbøgen bliver betalt tilbage med karma. Der er mange store og flotte trofæer, nogle af dem har været med i overvejelserne af væggenes størrelser. Der er rig mulighed for kunst og andre dekorationer i det stor lyse hus.

Første salen med masser af plads, lys og endnu en gang kig til Lillebælt

Et af de store kendetegn er lyset, der falder ind i alle rum, der er masser af plads og alle husets rum kan ses på ejendomsmæglers hjemmeside her.

Et af de rum som kendetegner sig i de moderne huse ligesom det sidste i serien, er rummet som nærmest fungerer som en maskine og opbevaring. Her har huset også et stort lækkert rum.

Husets motor.

Huset er i særklasse og jeg er vild med udsigten til Lillebælt, det er svært at gengive synet på billeder. En stor del af husets liv er også den måde Thomas Dybvad har inddraget sin store jagtpassion på, og pejsen i køkken alrummet er nok min favorit placering i denne liebhaverperle.

Endnu engang må jeg køre tilbage til fæstningsbyen og jeg fik et glimt af et hus, som jeg normalt ikke ville komme i nærheden af.

https://andresens-vvs.dk/
Annonce