Forside Erhverv Ugens Flyttetanker – Mange drømmer om et nedlagt landbrug, også jeg

Ugens Flyttetanker – Mange drømmer om et nedlagt landbrug, også jeg

DEL

Fredericia AVISENs serie om Ugens Flyttetanker er taget på landet, men kun syv minutter fra Fæstningsbyen. Det er fedt, at vi bor i en kommune, hvor naturen næsten altid spiller ind. Vi gik fra beliggenhed og store rammer til ro og fordybelse på landet.

Næsten fra start af serien om flyttetanker, har jeg håbet på at skulle se et nedlagt landbrug, det er et populært ønske blandt folk, også fra mig. Inden dagens flyttetanker skulle jeg checke adressen og sætte koordinatorne på GPSen, syv minutter efter så holdt jeg altså på en gårdsplads, åbnede døren, klappede en legesyg hund og blev budt velkommen af fuglesang.

Jeg er vild med det sted her fra start, og da ejeren af huset har god tid, starter vi med at gå en tur på grunden. Jeg drømmer allerede: Her er plads til det hele og meget mere. I en indhegning finder man en flot udbygning i træ med tre båse til heste, men der kunne være mange andre dyr. Der kunne også for få penge isoleres og man kunne bygge et musikstudie eller atelier.

Udbygning med 3 hestebokse.

Som det er nu, er der træværksted i den store lade og i den anden ende er der plads til endnu fire heste i hver deres bås. Man finder også en hønsegård, urtehave, frugttræer med pære, æbler og blommer. Vi fortsætter og ser en køkkenhave. Jeg vil faktisk gå så langt, som til at sige, at kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan lave her. En ting er sikkert – det er ikke naboklager, der vælter ind her. Der er en lille sø på grunden og i god ånd med tiden, ser vi en vindmølle, der naturligvis leverer varmen til huset. Altså jeg kunne blive udenfor længe, men nu handler det ligeså meget om huset, så lad os gå inden for.

Bare et lille udsnit af den store grund.

Huset fremstår fint i sin gule farve, der er noget klassisk over en bondegård, hvor der er lavet mange fine detaljer. Ejeren er en dygtig trækunstner, hvilket ses flere steder.

Entreen ligner næsten et kunststykke i sig selv.

Der er god plads i entreen og det er en flot løsning, som parret har valgt. Ofte når man bor sådan et sted og har gøremål, så er favoritfodtøjet, træsko og indgangen er en anden. Det er også tilfældet her, hvor der også er adgang gennem bryggers. En detalje ved dette hus, er at der faktisk er en pæn stor tre-værelses-lejlighed med eget køkken, bad og entré. Enten kan man bo flere generationer sammen eller også er der god mulighed for en bed-and-breakfast eller AirBnB-forretning.

Køkken i ægte landstil.

Vi springer direkte i køkkenet i stuehuset, som er lavet i ægte landstil. Huset veksler mellem flotte parketgulve og kinesiske skifer gulve. Normalt plejer der at være lavt til loftet i sådanne nedlagte landbrug, men ikke her, hvor huset er blevet muret højere, tagkonstruktionen er skiftet med nye spær og der lagt nyt tag i 2014.

Husets største badeværelse fremstår moderne og lyst.

Der er synlige bjælker på begge etager, som giver den ægte landfølelse og badeværelset har både plads til spa eller badekar, uden her bliver klemt. Huset har hele tre badeværelser.

Masser af lækre detaljer ved stue og trappe.

På billedet ovenfor er mit yndlingsrum i huset, det binder det hele sammen på en fed måde. her kan man samles og alligevel ikke sidde lårene af hinanden. Bemærk de runde døre, som ejer selv har lavet til perfektion.

Spisestue.

Ved spisestuen er der også sneget sig en bue ind, det er et hus, der generelt er i super god stand. Her er plads til den helt store familie og mere til. Det er et spændende hus med mange muligheder, det kan umuligt kun være mig, der tænker sådan.

Jeg bruger køreturen hjem til at drømme videre om, hvad jeg kunne forestille mig at bruge dette nedlagte landbrug til. Jeg har lær, at man må drømme om lige, hvad man vil, også selvom planen er urealistisk.

På en tur, der tog mindre end 10 minutter, nåede jeg både at flytte mit musikstudio og lave et atelier, indkøbe lidt forskellige kreaturer og arrangere en lille minifestival. Men da planen er urealistisk, vil jeg være storsindet og ønske, at nogen skal bo og vokse op her.

Læs mere om det nedlagte landbrug her

http://eventc.dk/events/94-midt-om-natten-og-padlock-chain
DEL