Årets første flyttetanker er kommet tilbage til byen, tæt på banegården er kvarteret, hvor de store digtere hyldes med vejnavne. På Pontoppidansvej ser vi på liebhaveri i en særdeles velholdt og veludført form. Sidste flyttetanker bød på en opsummering, nu er vi klar med nye boliger.

Jeg må ærligt starte med at tilstå, at jeg ikke lige kunne spotte adressen og måtte ind og kigge på min ven, Google Maps. Men Pontoppidansvej ligger meget mere centralt, end jeg lige havde forestillet mig. I starten af Vejlevej, før den går op ad bakke og sender folk i lige retning ud af byen, drejer jeg af og kører ind i digterkvarteret.

På Pontoppidansvej er man tæt på mange af de ting; som en moderne familie efterlyser. Man er tæt på indkøb, skole, banegård og vigtigst af alt, så er der roligt og trygt. Vejene i digterkvarteret er næsten som en labyrint og som en skat eller belønning for at finde vej ligger denne perle af et hus.

Ugens Flyttetanker
Den store flotte væg der ikke skal klippes som en hæk. Foto: Danbolig

Det første der slår mig, da jeg går ind til huset er, at huset er meget vedligeholdelsesfrit. Den klassiske villakvarterhæk er skiftet ud med en flot hvid mur, som står godt sammen med huset og vidner om den samhørighed, der venter mig i resten af dette liebhaveri i digterkvarteret. Plænen er ikke den klassiske firkant, men nøje formet æstetisk men omkransende stensætning.

Ugens Flyttetanker
Stort flot moderne køkken.Foto: Danbolig

Familien bruger selv kun bagindgangen til huset, her kommer man først ind i en dejlig helmuret opvarmet garage og derefter kommer man ind i et køkken alrum med woweffekt.

Ugens Flyttetanker
Masser af plads til den store familie og selskaber. Foto: Danbolig

Jeg er næsten ligeså vild med dette store rum, som de flotte udsigter, jeg har set langs Lillebælt. Da jeg først så de mange detaljer, som de hvide paneler, stuk og radiotorskjulere, troede jeg, at huset måske var et ombygget gammelt stuehus. Men der tager jeg fejl, det er alt sammen noget ejeren har lavet, det er virkelig lavet godt og med en fantastisk god smag i mine øjne.

Ugens Flyttetanker
Selv pejsen og det integrerede billede i væggen er nyt. Foto: Danbolig

Stuen, som er i forlængelse af det store køkkenalrum, har også en bygget pejs, den måde som fortidens æstetik og det moderne look spiller sammen i huset, er jeg lidt på halen over. Det giver en hyggelig stemning med store muligheder for minimalistisk indretning.

Ugens Flyttetanker
Soveværelse med udsigt ud over forhaven og byen. Foto: Danbolig

Soveværelset på første sal er også et af de rum, jeg bliver nødt til at fremhæve, udover masser af plads, så er her en dejlig udsigt.

Ugens Flyttetanker
Kælderen i Digterkvarteret. Foto: Danbolig

I kælderen er der flere gode rum og et dejligt badeværelse, det giver en god mulighed for en børne/teenage afdeling med plads til boltre sig på. Det virker på alle plan som en gennemtænkt hus. Jeg selv ville ikke skulle ændre ret meget ved indflytning, da det meste her faktisk er i min stil.

Ugens Flyttetanker
Den anden side af huset. Foto: Danbolig

Der er mange lækre rum, så derfor synes jeg selv, at man skal gå på opdagelse på ejendomsmæglerens hjemmeside, men jeg bliver også nødt til at nævne den store ugenerede terrasse på bagsiden af huset. Her er masser af plast til at nyde aftensolen. Jeg er også vild med farven på vinduesindsatserne og den flotte dobbeltdør inde fra køkkenet.

Det er i mine øjne et dejligt hus, både til et par uden børn, der vil folde deres levestil, ud om det er selskaber med overnatningsmuligheder eller til den store børnefamilie. Det er en god måde at starte Ugens Flyttetanker på at blive blæst bagover i et hus uden udsigten over Lillebælt.

http://www.vw-fredericia.dk/?gclid=Cj0KCQiA37HhBRC8ARIsAPWoO0xwqrnDkldfoKMFxtisjKIA2KLUt3OBj2oScJX61fUt6tucz9XFTKoaAm_AEALw_wcB
Annonce