I sidste uge, var Ugens Flyttetanker for en stund rykket til Rock Under Broen. Denne gang er vi tilbage i Fredericia Kommune, og fiskerbyen Skærbæk, som altid overrasker og viser sig fra sin bedste side. Denne gang er vi landet for enden af det lukkede vænge: Klintebjerg 24.

Det er altid en fornøjelse at komme til Skærbæk. Hver gang mindes jeg om, at Skærbæk er en perle, jeg alt for nemt glemmer, men hver gang GPS’en er sat mod havnebyen, bliver jeg positiv og kommer helt automatisk ned i gear. At solen så skinner fra en nærmest skyfrihimmel, og havet viser sig azurblå, er vel den bedste måde at blive budt velkommen til en adresse, der har bæltet som nærmeste nabo.

Have med udsigt. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

For enden af vejen ligger en villa, og normalt, når jeg kommer et sted med sådan et view, er det udsigten, der kalder på mig, i dag er det ejeren. Han og hans far er i gang med at ordne haven, og tager et velfortjent hvil med et koldt glas øl ude i haven. Vi sidder rundt om et havebord, og det er næsten ren terapi, når man kigger ud på Lillebælt og mod Løveodde. Man kan også se ned på lystbådene, som kun er få hundrede meter herfra.

Flot trappe detalje.

Ejeren har også selv en båd, som han kan se fra haven. Han fortæller samtidig, at i løbet af få minutter kan han smide en havkajak i vandet, og nyde bæltet på klods hold. Haven er enorm og den er fuld af små finurlige kroge. Der er mange træer, og et udsnit i haven, der minder om en lille magisk gryde, hvor man i øvrigt sidste år holdt Sankt Hans for naboerne.

Huset er meget stort, og det føles som om, der er plads til alt her. Desværre er billederne fra mægler ikke så fyldestgørende i forhold til det øjnene ser, for her er virkelig tale om nogle dejlige rum, og ikke mindst Lillebælt i panorama fra et væld af vinkler.

Køkken i et stort åbent rum, med view ud over Lillebælt fra stue og spisestue.

Det bedste rum er stuen, spisestuen og køkkenet, der er slået sammen. Man har totaludsigt og det er her en familie, kan komme hinanden ved, mens de laver forskellige aktiviteter.

Udenfor vinduerne er der terrasse.

På førstesalen er der flere ting, som er ombygget og udnyttet på fede måder. Vi starter med badeværelset, som udover en bruskabine og badekar, desuden har fundet plads til et utraditionelt walk-in-closet. Her er det en nedlagt sauna, som agerer kvindernes fortrukne skabsform.

Badeværelse på første etage.

Igen er der god plads på denne etage, og man har udnyttet et loftrum til måske det mest romantiske soveværelse helt ud i kip, som jeg længe har set. Man kan ligge i sengen, faktisk lige meget, hvordan man vender og drejer sig, og ser direkte op i himlen gennem nyere kvalitetsvinduer. For enden er der åbnet helt op med vinduer, så man har fuldt view over Lillebælt, når man falder i søvn eller står op. En anden fed detalje er et stort rum, hvor der også er åbnet op for vinduer samt en større altan.

Kreativt romantisk soveværelse.

I kælderen er der flere store rum. Her er muligheden for det perfekte teenageliv med en separat afdeling inklusiv køkken og bad. Kælderen har også udgang direkte til terrassen.

Huset set fra Lillebælt siden.

Det vil være nemt at sætte sit eget præg på mange af elementerne i huset. Jeg vil dog sige, at man nok skal sætte lidt flere penge til side, end huset koster, da der er så mange muligheder i denne kæmpe villa på en imponerende grund.

Se meget mere hos mægler:

http://bit.ly/sofielindelecture