Fredericia AVISENS serie om flyttetanker kommer vidt omkring sidst var vi på besøg i et lille slot på Storkevej, denne gang er der store drømme på spil. Vi besøger den store tomme grund hvor Voss lå på Vester Voldgade.

Det kan være en smule abstrakt at besøge en byggegrund, men denne byggegrund fortjener virkeligt et salg, både selvfølgelig for sælger, men i særdeleshed for Fredericia som by.

Grunden har så mange muligheder alene med et samlet grundareal på 20.030 m². Den har en unik beliggenhed ved Volden med mulighed for for at bygge med udsigt til Lillebælt. Der er få minutters gang til banegården og samme gåafstand til centrum.

Voss Grunden
Den store væg mod byen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Lad mig slå fast med det samme, at jeg ikke selv har de 36.000.000 kroner kontant som prisen er, men det forhindrer ikke konceptet flyttetanker i at drømme.

Storcenterdrømmen

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg savner en del detailbutikker og kæder i fæstningsbyen. Et af argumenterne er, at vi ikke har de nødvendige m² på de rigtige placeringer. Her kan man bygge et storcenter som med få 100 meters afstand binder byen sammen. Der kan bygges i flere niveauer og ifølge lokalplanen rimeligt højt.

Voss Grunden
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

I Vejle har man Bryggen, hvor der er et grundareal på 23.000 m², på det grundareal er der to etager med butikker og masser af parkeringspladser. Det koncept ville nemt kunne overføres til Voss-grunden. Det ville give masser af muligheder for de kæder, der ikke er i byen i dag, og som mange kører udenbys for at handle i, samt der ville kunne rokkes ved Fredericia Shoppings konservative åbningstider.

Et storcenter inden for Voldene, flere og større butikker og mere parkering håber en eventuelt investor har samme drøm.

Voss Grunden
Grunden set fra hjørnet mod Sjællandsgade.  Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Fæstningscenter drømmen

Der tales meget om et fæstningscenter og mens undren om hvorfor man ikke kommer på UNESCO’s Verdensarvsliste, omfavner andre byer deres kultur og historie med museer og attraktioner der trækker dem op i den kulturelle superliga. I Jelling har man et top moderne og anerkendt vikingemuseum kaldet Kongernes Jelling.

Her på grunden har man mulighed for at bygge et stort moderne og flot Fæstningscenter. Naboen ville hedde Fredericia Voldene, centerets omdrejningspunkt. og det ville skabe international bevågenhed. Man ville nærmest kunne gå direkte ud på Voldene, og opleve historien med guider og apps der ville gøre Fæstningscenteret mere levende.

Kongernes Jelling er på kun 2600 m² for at sammenligne grunden der er til salg kan det nævnes at det nye store Moesgaard Museum Bygning på 16.000 m2.

Voss Grunden
Den store grund med lyset mod Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Fredericias industrielle historie

I den her tid med byfornyelse for fuld skrue, nye kvartere skyder op med modernitet og skaber grobund for vækst, flere og flere turister gæster vores by. Her, hvor grunden er, stod en fabrik som har været med til at forme det Fredericia, som vi kender i dag. Der kunne også være mulighed for et slags arbejdende museum a la den Gamle By i Aarhus. Her kunne man opleve vores træskofabrik, cigarfabrik, Voss, værftet og eksempelvis sodavandsfabrikker.

Voss Grunden
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Denne grund har uanede muligheder for at komme med en sidste ide, kunne det være at åbne hegnet op og lade fredericianere bruge grunden som den naturpark den allerede er vokset sig til.

Køb grunden her

https://www.facebook.com/heinybags/
Annonce