Fredericia AVISENs serie om flyttetanker får denne gang tag over hovedet igen. Fra at se på en grund,  til en næsten færdig prøvelejlighed kommer vi nærmest i museumslignende tilstande i Prinsessegade.

Jeg har tit gået forbi dette hus, men den anden dag parkerede jeg lige udenfor og der bemærkede jeg et til-salg-skilt. Det gav mig mulighed for at komme indenfor, hvilket jeg havde haft lyst til længe.

prinsessegade
Hoveddøren som man bliver mødt af i Prinsessegade. Foto: Nybolig

Jeg havde ingen ideer om, hvad der ventede mig, udover, at jeg havde set facaden mange gange. Huset er opført i 1715, med andre ord et af Fredericias ældste huse. Selve huset er en fredet bygning. Det står originalt og velbevaret, kun det røde tegltag og de røde vinduer er nyere, ellers står historiens vingesus og venter på en.

Thiellesens Hus
Døren set inde fra. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Da jeg åbner døren, er jeg lidt mundlam, jeg får følelsen af at træde ind i et museum. Jeg tager mig selv i flere gange at gå med hænderne foldet på ryggen, men det er et robust hus og det udstråler stor klasse. I og med, at huset er fredet, er der nogle ting, der ikke må ændres.

Thiellesens Hus
Det blå rum. Foto: Nybolig

Det blå rum, som jeg kalder det, rummer sand magi, da jeg så huset, var der ingen møbler i huset. Det gav en helt anden stemning, da jeg stod i stuen. Det var lidt som at være med i Harry Potter, jeg var et øjeblik nervøs for om ejendomsmægler Mette Ehrhorn Nielsen, som var med mig, ville trække tryllestaven ud af sin mappe og kaste en formular. Den flotte blå reol var næsten fyldt med bøger fra en anden tid og andet format, end jeg tidligere havde set. Jeg befinder mig i Thiellesens hus. Han var dengang, han havde sit virke, byens førende sagfører og hylderne er fulde af lovstof endnu.

Thiellesens Hus
Imponerede lovstof fra en svunden tid. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Mette havde ikke en skjult side og jeg kunne kigge videre uden fare for en forbandelse eller besværgelse. Huset er imponerende og jo mere, jeg bevæger mig rundt i det, kommer der en del ideer frem til, hvem der burde købe huset, eller måske nærmere spørgsmål til, hvorfor ingen har købt det.

Bymuseet mangler plads og mærker stigende besøg fra krydstogtturister, her kan med få midler etableres et museum som supplement til det eksisterende. Det kunne også være en god bastion til et kommende fæstningscenter, det kunne være en del af en byvandring mellem Bymuseet, Fæstningscenter og Voldene. Der bliver smidt millioner i byfornyelse og etablering af historiske bygninger, her er et hus der næsten burde have et stort neonskilt med en pil pegende ned mod taget, hvor der står se mig.

Thiellesens Hus
Der ligger flere bøger, originale skrifter og udlkip i huset. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Hvis man vil se bort fra historien, så kunne der også her være både hjem og liberalt erhverv, jeg kunne sagtens se en advokat, arkitekt eller designer have et mageløst kontor eller showroom her. Det kunne også rumme en eksklusiv smykke eller kunsthandler her, haven er misligeholdt, men her kunne også skabes eksklusive mirakler.

Thiellesens Hus
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Stedet og huset er så fantastisk, at jeg havde lyst til at gå ned i BT Centralen og købe en lynlotto i håbet om at selv kunne købe stedet.

Thiellesens Hus
Et kort jeg fandt i huset. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Huset har udover vingesuset, gode rum og et forholdsvist moderne køkken, badeværelser, blandt andet med karbad og meget andet. Disse rum kan modificeres og gøres mere moderne, selve fredningen går på selve bygningen, farverene og materialevalg.

Thiellesens Hus
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Huset er i sig selv en skattekiste på mange måder og hvis man udover de forslag, jeg har til anvendelse, har andre ideer fortjener dette hus at blive solgt og bevaret.

Læs mere om huset her

skal køre indtil 6.december
Annonce