Fredericia AVISENs serie om Ugens Flyttetanker er tilbage i vante rammer med boliger, der skiller sig ud. Denne gang er vi tilbage i Skærbæk og dette gensyn giver gode minder, også er jeg helt vild med denne lækre villa.

Klintebjerg 24

Jeg ankommer og skråt overfor er et hus, jeg har lavet flyttetanker om. Da jeg stiger ud af bilen, bliver jeg ramt en en ro, der forfølger mig på en positiv måde gennem hele fremvisningen.

Rene linjer og god stil ved indgangen til denne prægtige villa.

Jeg bliver et kort øjeblik afbrudt af et enkelt mågeskrig, da jeg kigger ud mod havet, som er tæt på her. Jeg vil gerne allerede nu fortælle om udsigten, ikke fordi den er fraværende andre steder, men fordi selv her er den fantastisk. Villaen kan kategoriseres, som i anden række, fordi det er foran et andet hus, men grundene her er så naturprægede og nivellering gør at udsigten er ugeneret.

Villaen har udgange fra så mange rum som muligt.

Huset fremstår moderne og hvidt, der er noget originalt over det ved første øjekast og det kommer der en naturlig forklaring på. Jeg bliver mødt af fruen i huset som kan fortælle mig om de ændringer og tanker, der er gjort. Familien boede i USA og arbejdede for LEGO, da de så flyttede tilbage til Danmark blev de af en kollega, anbefalet at kigge mod Skærbæk. Selvom de ingen tilknytning havde til vores kommune, var de ikke i tvivl. Men huset så langtfra sådan ud som det gør i dag, sammen med arkitekten Vestergaard og hendes far, som var designer på LEGO, blev huset totalrenoveret i 2006. På samme måde som man kan samle sine egne ideer med LEGO, så er der tænkt over detaljerne i dette hus.

Huset har mange små symetriske vinkler.

Jeg vil lidt utraditionelt gå direkte til mit ubestridte yndlingsrum i huset og det er selvfølgelig køkkenet, som også er spisestue og hyggekrog. Jeg har set mange af de her konstellationer, men køkkenet her taler til mig på en ny måde. Det virker som om arkitekt og far har tænkt, at det ikke skal være en stilstand at være i et køkken. Der er meget bordplads for det første og underskabene er vinklet ind i stedet for de klassiske 90 graders knæk, det gør, at det virker som om, at selvom man står i køkkenet, kan man også være på vej ud. Det er i mine øjne en genial detalje. De små fliser ved komfur og emhætte giver den der stilfulde New York inspirerede køkkenstil.

Foran køkkenet er der masser af plads til den store familie.

Det er et stort og lækkert rum med mange udgange, bemærk i venstre hjørne, at man kan se gennem huset, det skete blandt andet ved at flytte en indgangsdør. Der er store panorama vinduer, selvfølgelig er der udgang til altaner i flere verdenshjørner. Trappen fører en stilfuldt op eller ned, det er den originale trappe som er malet og fået fjernet de velkendte sorte plastic håndtag. På den måde her fremstår den lys, rustik og den hvide farve får den næsten til at fremstå transparent.

Et af de to værelser som nemt kan tilføjes køkken alrum.

Bag trappen er to rum, perfekte til børneværelser, men med arbejdshistorikken med LEGO kan man nemt tilføje dem til mit yndligsrum, så man får en kæmpe åben underetage. Ejer fortæller også, at hvis de skulle blive boende var planen at åbne op med store New Yorker inspirerede glaspartier.

På overetagen møder den storbysinspireredestil husets originalitet i de synlige loftsbjælker, der er ikke sparret på loftshøjden nogle steder. Her har vi igen flere udgange til terrasser og på overetagen er mange døre af glas for at bryde lysets vinkler og lukke lyset ind.

Soveværelset har selvfølgelig en kongeværdig udsigt og god plads.

Soveværelset har en fantastiks udsigt, det må være en dejlig start på dagen at vågne op til. De store døre i midten er ud til en fransk altan, dem er der et par stykker af. Bag soveværelset er der walk-in og selvfølgelig et lækker badeværelse til feinschmeckeren.

Lækkert badeværelse med moderne badekar.

Det er et stort hus på hele 305 etagemeter, så jeg kommer ikke hele vejen rundt, men det er nok ingen hemmelighed, at jeg er forelsket i huset. Hver etage har sine egne kvaliteter og detaljer. Lad os tage en tur på den nederste etage.

På nederste etage er der et stort rum som benyttes til et fællesrum.

Der er meget plads her, og indretningen gør, at minimalismen holdes, trods familiers behov for opbevaring. Her hos familien er der plads til billard, hyggestue og i bunden er en tidligere sauna lavet om til lækker bar.

En af de store panorama terrasser.

Når man bor så tæt på havet, så blæser det ofte mere end normalt, på den nederste etage, og ja du får mig simpelthen ikke til at skrive kælder, her er der endnu en genialitet. Grunden er nivelleret og her er skabt en lille oase, japansk inspireret og fremstår meget intim og privat.

En oase toner frem i underetagen.

Her er udover fred og ro vindstille, og bambussen der bryder flisernes mønster skaber liv. I hjørnet er nedløbet også nivelleret og flyder gemmen flere små huller så der aldrig er vand i underetagen trods massiv regn.

Der er ingen billeder der kan beskrive den reelle udsigt her.

Haven og huset er meget vedligeholdelsesfrit og der er også flere terrasser som ikke er på billederne, jeg fik tilsendt. Det er en villa der skal opleves og man kan flytte direkte ind, det ville jeg om nogen gerne, men det må blive i næste liv. Det er en gennemgåede stil i huset, også selvom nogle nye flytter ind, der er tænkt over tingene.

Huset set skråt på.

Når man står foran huset og kigger op, så er der en symmetri der giver ro, samme ro som jeg følte da jeg ankom. Denne ro passer perfekt til synet af havet som er levende, skummende og rolig til tider.

Men som skrevet så skal huset opleves, faktisk håber jeg nogen flytter ind, og måske åbner op for LEGO kassen og flytter lidt rund på klodserne.

Tak for kigget, det her var en sand fornøjelse.

Se mere hos Home i Fredericia.

http://www.fretri.dk/