Forside Fredericia Ugens Flyttetanker flytter for en stund til Rock Under Broen

Ugens Flyttetanker flytter for en stund til Rock Under Broen

DEL
Rock Under Broen 2018. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Sidste gang vi præsenterede “Ugens Flyttetanker”, så vi på et hus i Gudekvarteret til menneskelige priser, som kulturredaktøren kaldte det. I denne “Ugens Flyttetanker” har vi rykket teltpælene op og er rejst til en græsplæne under Den Nye Lillebæltsbro.

Sammen med 20.000 RUB-festivalsgængere skriver, filmer, synger og danser Fredericia AVISENs redaktion om nogle timer på den græsplæne, som danner rammen for årets største 30-års-fødselsdag. For at komme tættere på flyttetankers koncept kan vi sige, at græsplænen er den perfekte mulighed for at lade ting gro.

Vi kan se to scener for os, i år forhåbentlig adskillige toiletvogne, barvogne, spiseboder, og merchandiseboder. Man vil konstant se et smil, et fremmed smil, et velkendt smil, måske en farvestråelende paryk, en øl løftet mod vejret, det er her, hvor musikken byder alle op til dans.

Det kan være, at man har startet morgen allerede i festligt lag, og måske hørt musikken fra nogle af dagens kunstnere på en telefon, eller via en bluetooth-højttaler, men nu er det alvor, der bliver skruet op for volumen og livemusikken buldrer ud gennem de mange gigantiske højttalere, som indtil 10’erne var en hver mands drømmescenarie for lyd i parcelhuset; indtil lillemor satte blomstervasen oven på højttalerne, senere ankom børnene og højttalere flyttede ud af stuen til hobbyrummet.

Selve pladsen er rummelig, og i den bagerste ende gemmer sig oceaner af muligheder, hvis man har driblet forbi EventC og købt et arm-bånd til denne oplevelse. Herfra vil man kunne nyde køkkenudsigten gennem åbne vider, se hav, landskab, og dufte de magentafarvede hybenbuske, når ikke saltduften fra Lillebælt kildrer næsen og hiver i huden.

Jeg forestiller mig at sidde med en GT i hånden og nyde øjeblikket, imens hele nabolaget er inviteret med til Fru RUBs 30-års-fødselsdag. En fødselsdag der stikker i alle retninger. Nogen spiser, andre drikker, nogen danser, nogen synger og mange gør sig kloge på livets vej. I området er der også indrettet en kombi-oplevelse af gynger og borde, som vil få selv voksne til at svinge sig en tur.

Retur fra det store køkken-al-og-fritidsrum går turen gennem stuen, hvor jeg sagtens kunne se mig sidde med min hustru på et tæppe lyttende til musikken. Omkring os er der sat borde og stole op, og vi kan stadig nyde vores store wide-screen-tv, hvor livemusikken kan ses. Der er en stor lang gang, hvorfra man kan komme helt tæt på.

I gangen hænger der billeder, reklamer og andet godt, som man kan nyde på vejen mod sceneområdet. Jeg har købt en popcornmaskine, som familiens største har tændt, så hvorfor ikke gribe en håndfuld majs på vejen, inden øllen i hånden slukker tørsten fra de saltede varer.

Bag scenen finder vi dagens kontor, hvorfra vi glæder os til at bringe jer updates i tekst og billeder. Vi har indrettet kontoret med aflange borde, egen kaffebar, snackbar og indlagt WIFI, så vi kan sende direkte til jer fra Fru. RUB 30-års-fødselsdag.

Jeg kunne godt se en sofagruppe, hvor vi kunne slappe lidt af efter kilometervis af skridt, men pligten kalder, når bands som Nephew, Magtens Korridorer, The Minds of 99, Nik og Jay, Gnags, D-A-D, Rasmus Bjerg som John Mogensen og Anne, Sanne og Lis spiller.

Fødseldagen og flyttetankerne bliver ved med at give, men jeg må ud i parkeringsområdet for turen går hjem over broen, og det er jo godt, når man har nydt udsigten til fæstningsbyens dagen lang at vende hjem, hvor Fredericia AVISEN har til huse, og hvor næste Ugens Flyttetanker igen tager dig med til en bolig i byen.

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?
DEL