Fredericia AVISENs serie om flyttetanker er kørt ud af gudekvarteret, hvor vi sidst så en dejlig villa på på Baldersvej. Denne gang er destinationen sat mod Trelde Sande.

Det er nok et af de steder, hvor jeg har lavet flyttetanker, at der har været flest historier tilknyttet. Det er også et fantastisk område og hver gang, jeg kører derud, minder det mig om, hvor tæt storslået natur er placeret i korte radiusser fra fæstningsbyens kerne. Her på adressen knytter sig også en stærk historisk anekdote.

På denne adresse Trelde Næsvej 227 var der tidligere et rekreationshjem. Rekreationshjemmet blev stiftet af den 36-årig sygeplejerske Frk. Maren Konradsen fra Sdr. Vilstrup og indviet 1. juli 1917. Senere fik rekreationshjemmet også en rolle under 2. Verdenskrig, hvor ledelsen af rekreationshjemmet i Trelde Sande under besættelsen, husede sabotører og i annekset “Bakkely” skjultes maskinpistoler.

Faktisk overledede Trelde Næsvej, som rekreationshjem helt frem til 15. august 1988, derefter overtog Foreningen af Danske Vognmænds brancheorganisation stedet til kursusvirksomhed. For at komme frem til den ejerlejlighed, vi skal se på i dag, skal vi til 2002 hvor arkitektfirmaet Brahe og Partnere ombyggede den historiske bygning i Trelde Sande.

Dejlig terrasse foran huset

Turen ud til Trelde er lidt en rekreation i sig selv, man kommer aldrig til at køre for stærkt, da vejene snor sig og der hele tiden er noget at se på. Jeg holder nu foran Trelde Næsvej 227s i silende regnvejr. Det gør ikke noget, for jeg kan sagtens fornemme stedet.

Panorama udsigt i hele underetagens bredde.

Da døren først bliver åbnet til ejerlejligheden, bliver jeg nødt til at gå direkte mod en panoramaudsigt. Her er et stort græsareal direkte ned til fjorden. Jeg forstår nu, hvorfor der her har været et rekreationshjem. Stranden og det store 18.000 m² areal deles med de 16 andre ejerlejligheder 18.000 m² grund. Der er badebro og thehus og alle muligheder for at få naturen helt under huden.

Køkken i underetagen.

Underetagen rummer Køkken/Alrum, soveværelse, bryggers og badeværelse. Lejligheden føles som et stort energiboost med åbningen mod Vejle Fjord.

Soveværelse med god skabsplads

På førstesalen er der ingen undtagelse når det kommer til den fantastiske udsigt, det er en lejlighed der bliver ved med at give.

Hvis udsigten ikke er nok, så er der charmerende bjælker i loftet til kip, hvor der sagtens og nemt kunne laves noget hems uden at ødelægge arkitekturen i lejligheden.

På første etagen er der mulighed for at gå ud og strække armene.

Der er en lille balkon med udgang i panoramaudsigten, som kun vokser yderligere, når man træder længere op, som på førstesalen. På førstesalen er der også et stort værelse samt badeværelse med sauna. Jeg forestiller mig straks at tænde for saunaen og hoppe i fjorden, for at komme tilbage til varmen.

Fra den lille balkon kan man udover at have overblik over den store grund også se det hyggelige thehus, som ofte er samlingspunkt. Men privatheden kommer til sin rette, når man går tilbage på førstesalen og går udenfor.

Det store hus set bagsiden ud mod fjorden.

Den ejerlejlighed, som jeg besøger i dag, er den hvor markisen er trukket ud, en hæk adskiller lejlighedernes private rum på terrasserne. Jeg gad godt at starte mine dage med morgenkaffen, avisen på iPad, og et dejligt kig udover fjorden. Man er ligeledes så heldig, at aftensolen står ind på huset og man kan nydes solnedgangen her, eller endnu bedre fra den lille balkon.

Stranden lige for enden af grunden

Når man ser ovenstående billede, er det som at se et billede fra en luksusresort, dejlig strand, privat natur og en flot bygning. Men det er altså ejerlejligheder og en strand så lækker, at jeg ville bruge den ofte. Tænk en gang – man skal ikke pakke alt muligt sammen til en dag væk på stranden, men kan simpelthen gå hjem på to minutter.

Set fra badebroen ser det bestemt ikke dårligere ud.

Jeg er vild med det hus her og efter at have set hele grunden, er jeg slet ikke i tvivl om, hvorfor det har været en tidligere rekreationshjem. Her er roligt, dejligt, smukt og fuld selv resten af ordene på.

Skulle du have lyst til at vide mere om denne perle så se mere hos mægler her.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her