Tiden er kommet, hvor mange unge flytter fra Fredericia og imod de store studiebyer. København, Aarhus, Odense og Aalborg bliver hvert år mange indbyggere rigere – og en af dem der har bidraget til befolkningstilvækst i Aarhus er mig.

Da jeg i sommeren 2017 blev optaget på Aarhus Universitet krævede det også, at jeg skulle finde en bolig. Mange søger med lys og lygte på facebook, for det kan være svært at finde en bolig. Selv startede jeg i Skejby, fem kilometer fra centrum – men kort tid efter rykkede jeg ind i en kollegielejlighed midt i Aarhus kerne.

Lad mig tage jer med til Smilets By, hjem til Aarhus.

Jeg har fornøjelsen af at bo med min kæreste på 48 kvadratmeter midt i Aarhus, og så til en fornuftig pris. Det er fordelen ved, at bo under Kollegiekontoret, på den måde er man sikker på, at prisen kan betales selv på en SU.

Når jeg om morgenen ruller gardinet fra har jeg udsigten lige ned til Aarhus Å, og Europaplads, en plads hvor der går mange mennesker forbi hver eneste dag. Faktisk kan jeg tage mig selv i at stå og kigge ud af vinduet, bare for at se på mennesker.

Det er et prægtigt syn, og jeg nyder at se alt det liv der kan være – omend det kan være noget træls i weekenderne, når Aarhus’ pulserende natteliv folder sig ud.

Jeg nyder at bo i Aarhus, for der er ligesom Fredericia ikke langt mellem gamle flotte bygninger, nye arkitektoniske mesterværker og smuk natur. Min kæreste og jeg ynder at tage en gåtur ud forbi den helt nye bydel, Aarhus Ø, hvor nye flotte bygninger tårner sig op, og byggeriet af flere nye er på vej. Det er herude man blandt andet finder det ikoniske ‘Isbjerget’, ligesom det nye ‘AARhus’ lavet af Bjarke Ingels Group. Desuden, som navnet Aarhus Ø, antyder, er det bygget som en halvø, hvor der er vand næsten hele vejen rundt, med undtagelse af den vej der går derud. Så turen rundt på Aarhus Ø er fyldt med flotte bygninger og en meget smuk havudsigt.

Går man i stedet den anden vej, så finder man Marselisborg Lystbådehavn og inde i skoven også Marselisborg Slot. Her finder man nok engang utrolig smuk natur, en flot skov og et prægtigt slot. Umiddelbart ved siden af finder man også Mindeparken, en kæmpe park med plads til alt fra boldspil til grill og solbadning. Altsammen indenfor tre kilometer fra Aarhus Å.

Der er også noget for dem, hvor pengene sidder lidt løst på hånden. Nede langs strøget finder man alverdens butikker, hvor man kan finde alt mellem himmel og jord. Er man til gastronomiske oplevelser eller bare en kop meget dyr kaffe langs åen, så er der også rig mulighed for det.

Aarhus kan rigtig meget, det er en storby uden helt at være en storby, som København. Der er mange rolige steder at finde, og naturen er hele tiden meget tæt på.

Vi slutter med endnu en sang, “Lav Sol Over Århus”, og har man muligheden, så sæt jer ved vandet og nyd en lav sol over Smilets By, Aarhus.