I tirsdags løftede jeg sløret for min og Fredericia AVISENs næste rejse. Jeg har allieret mig med Mette Bjeld, og målet er klart: Et stort og vedvarende vægttab. Her tager jeg jer med ind i den første uge.

Mandagen startede hos Mette Bjeld i hendes klinik på Øster Voldgade. Smilende, som altid, tager Mette imod mig – og så er der kun en vejning og måling til projektet går i gang.

Vægten viser for meget, rigtig meget for meget, hvis man spørger mig (og min sundhedsprofil). Men altså det vidste jeg jo godt – ellers havde jeg ikke startet det her projekt. Halvandet år venter – og jeg glæder mig faktisk rigtig meget.

Efter diverse målinger og vejning går vi til træning – og her kan læserne på Fredericia AVISEN også være med. Nederst i denne artikel vil der være små videoer af undertegnede der, efter bedste evne, udfører ugens øvelse.

Jeg troede jeg skulle dø, intet mindre. Pauser er der ikke tid til og øvelserne kommer lige efter hinanden. Men følelsen bagefter er noget nær fantastisk. At det så kun var en halv lektion skræmmer mig lidt – men jeg siger ikke nej til en udfordring, så selvfølgelig ser jeg frem til på onsdag, hvor der igen er træning.

Hver dag siden mandag har jeg sendt billeder af alt jeg har spist til Mette. “Det koster slag med en våd Berlinger” har jeg fået en enkelt gang eller to – og det er ikke fordi jeg spiser for meget, tværtimod.

2800 kalorier er rigtig meget, hvis man tænker sig lidt om hvad man spiser. Men når jeg ligger på en ugentligt gennemsnit på 1500, så er det altså for lidt. Jeg må lære mig selv at spise mere – selvfølgelig mere af det rigtige.

I løbet af ugen har jeg fået en del lækre sunde ting – men min kærestes karrysuppe med kikærter, blomkål og løg slår altså det meste.

Jeg har også fundet kærlighed til kikærter og avocado, det skulle angiveligt også være meget sundt.

Men første uge med Mette Bjeld kan beskrives bedst således: Øjenåbende, svær og udfordrende. Men jeg synes det er fedt. Mit humør har været i top, min energi har været høj og mit smil har været stort. Det har været svært at gå forbi det lækre stykke kage i Royal Arena, eller at undvære øllen til festen, men det går – og det er jo ikke for evigt jeg ikke skal drikke øl eller spise kage. Alt med måde.

En ny uge venter – 1 times træning med Mette Bjeld og en uge med målet om at indtage mere mad. Vi ses!

// Matthias

Ugens øvelser:

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere