Danskerne skal have ejerskab over EU-debatten, mener initiativet, Vi Vil Europa. Nu kickstarter politikere, ambassadører og kendte debattører valgkampen med over 50 EU-debatter i uge 5 i hele Danmark. I Syd -og Sønderjylland kan man bl.a. møde kandidat til Folketinget Nanna D. Nørholm (B) og kandidat til Folketinget Mogens J. Dall (V).

“Vi skal kunne diskutere EU. Hvad er vi glade for, og hvad skal laves helt om? Det europæiske samarbejde spiller en kæmpe rolle i alle danskeres hverdag, men EU er ikke altid et populært emne omkring middagsbordet”, fortæller Vi Vil Europa.

Det vil initiativet Vi Vil Europa nu lave om på, før danskerne skal stemme til EU-valget 26. maj. Derfor skal EU-debatten kickstartes i uge 5. Her står over 100 politikere, kendte danskere og debattører klar til at invitere til en snak om EU.

De har alle valgt at åbne deres hjem, yndlingsbar eller noget helt tredje for en EU-debat. I Fredericia gælder det kandidat til Folketinget Nanna D. Nørholm, der lørdag den 2/2 klokken 11.00-12.00 inviterer på gåtur på Østerstrand med start fra Café Østerstrand.

Og det er vigtigt, at EU-debatten bliver sat i gang netop nu, mener Stine Bosse, der som formand for Europabevægelsen er en af initiativtagerne til Vi Vil Europa:

– EU står lige nu i ved en skillevej. Storbritannien har valgt at trække stikket, og Frankrig og Tyskland forsøger at sætte blus på samarbejdet. Hvis Danmark skal finde sin rolle her, så er det vigtigt at lytte til danskernes tanker og bekymringer, siger hun.

– Med ’Uge 5: Danmark Debatterer EU’ får alle en fantastisk mulighed for at sætte sig ned og have en snak i fred og ro med blandt andre de politikere, som er med til at sætte kursen for fremtiden.

– I Danmark taler vi meget om, at EU er for fjernt. Imens holder Europa-Kommissionen borgerdialoger over hele Europa, og kandidater til EU-valget åbner deres hjem for debat. Så jeg håber, at danskerne vil bruge denne mulighed for selv at præge vores europæiske samarbejde, siger hun.

Listen over debattørerne findes på vivileuropa.dk/eu-uge-5/, hvor man også kan tilmelde sig debatterne.

Alle debatter vil tage udgangspunkt i dilemmaerne fra 1001 Hjem-folderen, som er udviklet af Vi Vil Europa. Her kan man komme til at tale om alt fra klimakrisen til bådflygtninge på Middelhavet. Folderen kan findes på 1001hjem.dk.

Vi Vil Europa er 24 organisationer og politiske partier på tværs af det politiske spektrum, som er gået sammen om at styrke viden og debat om EU.

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere