Forside Danmark Uffe Steiner Jensen fylder 70 år

Uffe Steiner Jensen fylder 70 år

DEL
Tidligere borgmester Uffe Steiner Jensen og advokat Mads Thejl Hansen ved første spadestik til Søndervoldgade Kvarteret. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Fredericias tidligere borgmester mellem 1998 og 2009, Uffe Steiner Jensen(A), fylder i dag 70 år. Fredericia AVISEN har talt med fødselaren.

Uffe Steiner Jensen blev født den 12. september i 1948 i Vinkel ved Viborg. Han uddannede sig senere til civilingeniør på Polyteknisk Læreanstalt (i dag DTU – men som Uffe siger med et grin i røret – det andet lyder da bedre) i 1975. Efter uddannelsen arbejdede han blandt andet for Forskningcenter Risø og senere Elsam. Arbejdet hos Elsam sendte ham til Fredericia, hvor forskningen og forberedelserne omhandlede kernekraft. Privat er Uffe Steiner Jensen gift med Ellen Jensen, og sammen har parret to voksne børn, Marie og Anne.

Politisk har han en lang række poster bag sig, bl.a. har han været medlem af sit partis hovedbestyrelse. Siden 1990 har han været medlem af Fredericia Byråd, hvor han har været gruppeformand, økonomiudvalgsmedlem, formand for kommunens planudvalg, folkeoplysningsudvalg og havneudvalg, og altså Borgmester efter J.B. Nielsen. Uffe Steiner Jensen blev borgmester efter en urafstemning hos de lokale socialdemokrater, hvor han vandt med den mindste margin – en stemme.

Da vi fanger Uffe Steiner Jensen på telefonen er humøret, som altid lunt og stemmen klar.

“Jeg har lige spist morgenmad sammen med familien. Mit barnebarn Laura spurgte mig faktisk, om jeg kunne mærke en forskel, nu hvor jeg var blevet 70 år, men jeg svarede, at jeg var heldig og har et godt helbred indtil dette øjeblikke,” siger Uffe og fortsætter:

“Dagen i dag går stille og rolig. Jeg holder lidt fødselsdag på lørdag, og min ældste datter Marie har ringet og spurgt om der var mad i dag. Mit svar udviklede sig til, at hun tilbød at lave lasagne, så i dag bliver det lasagne. Ellers skal jeg bruge dagen på at rydde op på mit kontor. Min moster kommer på fredag og skal overnatte, og Ellen siger, at det kun kan lade sig gøre, hvis jeg rydder op. Så jeg må i gang. Ellers vil jeg svare de mange mennesker, som har skrevet til mig på telefonen, Facebook og LinkedIN.”

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN
Hvis du tænker tilbage på din borgmestertid, hvordan var den så?

“Den var god. Det var kolossalt spændende og meget positiv. Jeg blev modtaget vildt godt af de mange søde, dygtige og flinke medarbejdere og byrødder. Det var en god periode, men der var også mange svære beslutninger, og man skal øve sig hele vejen, når man er Borgmester. Det gjorde jeg så i 12 år,” siger Uffe.

“Én ting står klart og blev afgørende for byens udvikling. Det var Vision 2012, som vi lavede i 2003. Det var det mest spændende, jeg har været med til, og det at byrådet ville lave en vision for Fredericia på den måde, en vision som prægede udviklingen, var nyt. Den udvikling vi så og ser i dag, var ikke gået uden et godt byråd og nogle dygtige medarbejdere. Det var også her vi tog de modige beslutninger omkring DanmarkC og Kanalbyen. Det er en stor glæde at se, hvordan det er gået i dag. Og jeg møder faktisk folk fra det kommunale væsen i dag, som siger: “Uffe, du skulle have købt noget mere jord, men vi havde jo købt meget,” uddyber Uffe.

Uffe Steiner Jensen forleden, da thansen ARENA blev indviet. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN
Hvordan ser du Fredericia i dag?

“Fredericia er en fantastisk by på alle måder. Hvis vi ser på imageundersøgelser, så så Danmark Fredericia som en møgbeskidt industriby med en banegård. I dag er byen, grundet mange menneskers indsats, og et Musicalakademi med et teater på toppen, en moderne videnby med et meget stærkt image, som kunst- og kulturby. Det er utrolig dejligt at se,” siger Uffe Steiner Jensen og fortsætter:

“Jeg kan mærke, at nogle af de skridt vi tog i år 2000 var de rigtige. Musicalakademiet var et lille skridt, hvor vi skulle lave en verdensstjerne. Det var et ambitiøst signal, og Søren Møller har så efterfølgende gjort det umulige. Det er så flot.”

“Jeg håbede også, at Kanalbyen ville være den beslutning, som skulle cementere det afgørende skifte i Fredericias image, og jeg glæder mig over udviklingen lige nu, selvom der også har været modige beslutninger bag der,” fortæller Uffe, som også har en stor passion for havne.

“Ja, det er rigtigt, at jeg elsker havne. Det lå i kortene, da jeg blev borgmester, men det var faktisk et tilfælde, at posten gik til mig. Jeg synes, at det var ambitiøst, at jeg efter tre måneder skulle overtage posten efter J.B. Nielsen, så jeg blev i første omgang valgt til bestyrelsen, da Anker Boye (Borgmester i Odense på det tidspunt) blev valgt som formand for KL, spurgte jeg ham, om han ville støtte mit kandidatur. Det ville han. Jeg var Formand for Danske Havne gennem 16 år. Det blev jeg meget optaget af. Det er erhvervsudvikling, så det nytter noget over hele Danmark. Det er tusindevis af arbejdspladser i lokalområderne,” fortæller Uffe Steiner Jensen.

Hvad bringer livet i denne fase dig?

“Jeg har stadig meget travlt. Jeg sidder i en række bestyrelser, men arbejder også med kunst og fundraising. Vi brugte blandt andet kræfter på Life Boats, som afdøde Inger og Ole Davidsen støttede. Det arbejde gjorde jeg færdig sammen med tidligere kolleger, men ellers vil jeg fortsætte det gode aktive liv”, slutter Uffe Steiner Jensen.

På Fredericia AVISEN tænkte vi, at du skulle have en hilsen, og hvad mere nærliggende end at høre Teaterchef Søren Møller om dig og de beslutninger, der skabte teatersuccesen.

“Hverken jeg eller vi havde været her, hvis det ikke var for Uffe. Han og Inger Davidsen var centrale spillere, da vi fik et Musicalakademi. Uffe satte overliggeren for, hvor vi skulle hen. Det var min arbejdsseddel, og det har været en katalysator for, at det projekt her er lykkedes. Kort sagt uden Uffe, havde vi ikke haft den succes i dag. Kæmpe tillykke med de 70 år”, sådan lyder hilsnen fra Søren Møller.

https://www.gfforsikring.dk/kontakt-gftrekantomr%C3%A5det