Forside Erhverv Uffe Larsen står bag en meget velassorteret frugt og grøntafdeling i MENY

Uffe Larsen står bag en meget velassorteret frugt og grøntafdeling i MENY

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN er i en række artikler gået bag om personalet i MENY. I denne artikel skal vi møde Uffe Larsen, som er chef for frugt og grønt, hvor han køber ind så lokalt som muligt.

Uffe Larsen er gift med Annette og har to børn, han har selskab af den ældste datter Emilie på 17 år som er ansat i delikatessen som ungarbejder. Noah er 10 år og familien har boet i Skærbæk i 10 – 12 år.

Uffe kommer med en bred erfaring, han har både været souschef og butikschef, men han finder størst glæde ved at være grøntmand. Det var også der, at karrieren startede med, at han blive udlært grøntmand. Hans kendskab til de nyetablerede MENYer er stort, før han blev ansat i Fredericia, kom han fra MENY i Hjerting som også var ny og moderne.

Meloner i MENY. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Jeg fik interesse for butikken her igennem vores salgschef. Jeg kørte 90 kilometer hver vej, så det er rart at komme til Fredericia”, siger Uffe.

Hvad er det ved frugt og grønt som tiltaler dig?

“Man kommer ind i tingene og arbejder med varerne på en anden måde, det var mere overordnet, da jeg var souschef. Det er tilfredsstillende at have en afdeling, der bare spiller, og det er hele tiden forskelligt med nye varer og nye sæsoner”, siger Uffe.

Er der en sæson, du bedst kan lide?

“En sæson som nu, med danske ting som for eksempel, jordbær, der er i fuld sving er dejligt. Der kommer en del fra Elbo Grønt, vi får mange salater og kål fra en avler i Hjerting og jordbær fra Egelund på Fyn”, siger Uffe.

Jordbær fra Egelund. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Hvorfor er det vigtig at have dansk frugt og grønt i sortimentet ?

“Der er ikke noget som friskhed, varerne kommer jo nærmest, når de er trukket op af jorden eller lige er blevet plukket. Men også det, at vi kender stederne, så ved vi, hvad det er for varer, at vi får”, siger Uffe.

Hvordan har folk taget i mod din afdeling her?

Vi får stor ros, mange fremhæver friskheden. Flere har sammenlignet det med torvemarked stemning, fordi vi har friskvarer, der ikke er pakket ind i plastik”, siger Uffe.

Flot farvespil i frugt og grønt afdelingen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der er næsten altid en medarbejder i frugt og grønt afdelingen, er det bevidst?

“Det er fordi, at vi vægter det på højde med en slagter, og man skal kunne få vejledning, det er det, som MENY-kæden slår sig på. Vi får tiden til at passe på tingene, det er igen med, at vi har flotte varer fra Dagrofa og vores lokale varer. Vi får også lov til at handle med dem, vi vil, og er ikke låst helt fast af Dagrofa”, siger Uffe.

Der er ingen tvivl om, at Uffe er glad for den nye butik og den flotte afdeling, han bestyrer i MENY.

Tomat nuancer. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Fodbold er Uffes store passion, han er fynbo, så selvfølgelig holder han med de stribede fra OB. Han kører ofte til Odense for at vise sin opbakning. Ellers er det løb som er den store fritidsinteresse og Uffe har også løbet Lillebælt Halvmaraton.

“At løbe gør, at man får stresset af, jeg bruger det som terapi, hvor jeg slår tankerne fra og så er det fleksibelt, så man kan gøre det, når det passer en”, slutter Uffe.

http://jyskserviceaps.dk/
DEL