Der er op til den her sæson blevet indført challenge i dansk håndbold, og det har især skabt debat efter kampen mellem GOG og Aalborg, da det tog lang tid. Flere ledere, heriblandt GOG-direktør Kasper Jørgensen, mener derfor at systemet er forfejlet, men bestyrelsesmedlem i FHK, Thomas Larsen, maner til jorden.

Snakken gik efter kampen mellem GOG og Aalborg. Skal challenge droppes? Anden halvleg tog ti minutter ekstra at afvikle som følge af, at der blev taget to challenge og samtidig var der video proof i brug fra dommernes side.

FHK har været involveret i en tv-kamp, ligeledes mod GOG, hvor challengesystemet kom i brug to gange, og derfor har Thomas Larsen på tætteste hold set brugen af det.

“Jeg syntes, at challenge er en god ting så man kan se om en kendelse er rigtig. Jeg syntes, at det er fair man får muligheden for at forsøge om man kan ændre et straffekast til et frikast. Grunden til, at man fra Divisionsforeningens side har sagt ja til det er, at man tester systemet i Danmark, og så skal det besluttes om det skal udbredes til de øvrige nationer. Det bliver derfor på baggrund af vores erfaringer i Danmark,” siger Thomas Larsen til Fredericia AVISEN og fortsætter:

“Da man indførte syv mod seks-reglen blev det testet på Island. Dengang var der også nogle, der syntes, at det var noget skidt, men det blev indført alligevel. Det kan godt være, at det pt. ikke er helt gennemført, men nu er vi i gang med at teste det. I vores kamp mod GOG, hvor vi fik medhold, synes jeg at det virkede fint og der ikke gik for lang tid med det.”

Kritikkerne i forbindelse med indførelsen af challenge er særligt efter tiden, der bliver brugt på det, og at kampene mister flow, men Thomas Larsen mener, at når der er gået nogen tid vil det ikke være noget problem.

“Når dommerne er blevet vant til det, vil det gå hurtigere og så skal de ikke bruge så lang tid på det. Om tre måneder er det allerede bedre tænker jeg,” slutter Thomas Larsen.

Om challenge:

Challenge-systemet bliver en udvidelse af det eksisterende video-proff-system, der blev indført i dansk håndbold op til 2018/19-sæsonen i forbindelse med tv-kampe. Indtil nu har dommerne suverænt bestemt, hvornår de ønskede at se situationer igennem igen på videoer for at undgå forkerte kendelser i kampene.

Men fremover får trænerne hver én challenge per kamp, hvor de kan kræve, at dommerne ser en situation igennem på video. Vælger en træner at tage en challenge, mister han/hun samtidig én af sine tre normale timeouts – og har træneren brugt alle sine tre timeouts tidligere i kampen, kan vedkommende ikke tage en challenge.

https://www.facebook.com/events/caf%C3%A9-razz-middelfart/foredrag-morten-spiegelhauer-bag-om-operation-x-cafe-razz/1763579550454511/