I den omdiskuterede sag omkring Fredericia Spildevands gravearbejde omkring Vesterbrogade har det vist sig, at Meny allerede har måttet afskedige flere af de medarbejdere de har fået gennem Jobcentret. Det ærgrer formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind.

Tilbage i november afholdt Business Fredericia, Fredericia Kommunes Jobcenter samt Meny og Spar et fælles rekrutteringsevent, hvor målet var at hjælpe langtidsledige i job. Det viste sig at være en kæmpe succeshistorie, hvor Meny blandt andet endte med at ansætte omkring tyve nye medarbejdere.

Nu ser sagen bare lidt anderledes ud. Lukningen af Strandvejen har givet Meny svære kår, og de fremtidige lukninger vil på ingen måde gøre det bedre. Derfor har de måttet afskedige flere af de nyansatte medarbejdere. Det er Formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind, ked af.

“Meget generelt kan man jo sige, at det er vores opgave i Byrådet at sikre de bedst mulige chancer for virksomhederne i Fredericia, både når det kommer til at tiltrække virksomheder, men også at fastholde og hjælpe med relevant arbejdskraft. Desuden er det også vores opgave, at hjælpe vores arbejdsløse borgere hen imod et job”, fortæller Peder Tind.

“Jeg er ikke den i Venstre der er mest inde i denne sag, men det er beklageligt, at det allerede nu har haft konsekvenser, for det er et nødvendigt arbejde der skal udføres. Derfor er jeg også glad for, at der er taget initiativ til et dialogmøde, hvor alle parter kan tale sammen for det fælles bedste, og her får erhvervslivet forhåbentlig meget at skulle sige, for de betyder meget for byen på flere parametre, også når det kommer til beskæftigelse”, fortsætter han.

“Jeg vil også meget gerne kvittere for, at erhvervslivet og Business Fredericia har råbt vagt i gevær i denne sag, for det er meget vigtigt, at vi har fingeren på pulsen, og det har vi kun når vi ved hvad der foregår hos erhvervslivet. Så de skal i virkeligheden have en stor tak for at sætte fokus på denne udfordring, så den kan blive løst. Dialogen er og bliver vejen frem”, slutter Peder Tind, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d