Formand for Beskæftigelses- og Sundhedsudvalget, Connie Maybrith Jørgensen (F) forstår intet af PostNords beslutning, men hun er klar til at sætte gang i initiativer, der skal hjælpe medarbejderne, der står til at miste deres arbejdsplads videre.

Connie Maybrith Jørgensen føler sig overbevist om, at man kan finde nye arbejdspladser til de medarbejdere, der bliver ramt af PostNords beslutning om at rykke fra Fredericia til Høje Taastrup.

– Det er selvfølgelig en rigtig ærgerlig og trist historie med PostNords udmelding om at flytte 200 medarbejdere fra Fredericia. Det er meget specielt. Vi havde ikke set det komme i og med, at vi har et meget effektivt distributionsanlæg i Taulov, men hvis det er sådan, og det bliver enden på det derude, så er det min overbevisning, at vi kan finde gode arbejdspladser til dem, som bliver ledige derfra, siger udvalgsformanden, der forstår, hvor hårdt det må være.

– Jeg kan godt forstå, at de er hårdt ramt, og vi vil gøre alt, hvad vi kan på Jobcenter-området for at hjælpe dem videre efter det her forløb, siger hun.

Beslutningen om at rykke til Høje Taastrup forstår hun dog intet af.

– Jeg undrer mig over, hvordan man er nået frem til rentabiliteten i det, så hvad der ligger bag er interessant, men det får vi ikke nødvendigvis at vide. Jeg kunne forstå, hvis det var gået den anden vej. Det havde givet langt mere mening, selvom det havde været trist for nogle andre, men beslutningen, der er truffet nu, giver ingen mening. Men jeg kender som sagt ikke grunden, men under alle omstændigheder ved vi godt, at brevmængden falder og falder, men vi ved også, at der stadig er områder, hvor breve bliver brugt, siger SF’eren.

Hun har dog på det seneste hørt rigtig mange virksomheder italesætte manglen på arbejdskraft, hvorfor hun forventer, at mange vil komme i job igen.

– Jeg er ikke i tvivl om, at med den vækst vi ser hos virksomhederne, så skal vi nok finde gode jobs. Der kan også være nogen, der ønsker at blive omskolet til nogle af de andre områder, hvor man jo skriger på arbejdskraft både indenfor det offentlige og det private i disse tider. Jeg er ikke bekymret for deres situation. Dem der skal videre i nye jobs, skal vi nok hjælpe. Det er jeg sikker på. Jeg hører også, at Business Fredericia er på fra start, så vi skal nok løse det, siger Connie Maybrith Jørgensen.

Krigen i Europa, inflationen og den generelle manglen på hænder er emner, som Connie Maybrith Jørgensen havde forventet vil dukke op.

– Det er stadig meget nyt med PostNord, men vi vil ret hurtigt gå i gang med at arbejde med det. Vi sætter en række initiativer i gang. Det var som sagt helt uventet, jeg har en forventning om, at de tider med prisstigninger og i det hele taget situationen i Europa vil smitte af på beskæftigelsen i Danmark i et eller andet omfang, men jeg havde ikke set her komme, og skal jeg være bramfri, så synes jeg, at det er tudetosset, hvad man gør her med at flytte, slutter Connie Maybrith Jørgensen.