Fredericia AVISEN har gennem det seneste tid været på besøg hos flere forskellige bekymrede borgere, der har udtrykt behovet for en cykelsti i deres lokalområde. De har savnet en politisk håndtering og opmærksomhed om sagen – og formand for By- og Planudvalget, der er manden for enden af bordet med cykelstier, Steen Wrist, er glad for de mange inputs. 

“Først og fremmest vil jeg sige, at jeg er meget glad for, at borgerne er aktivt engagerede i deres lokalsamfund, og at de ytrer en bekymring og tipper forvaltningen om hvor der er behov for nye cykelstier. For jeg er kæmpe stor fan af cykelstier, ligesom flere i byrådet også er det. Vi sætter penge af til cykelstier hvert år, men vi er nødt til at prioritere”, siger Steen Wrist til Fredericia AVISEN.

“Måden det foregår på er, at alle inputs forvaltningen får ind omkring cykelstier – og det er mange – bliver fagligt vurderet af vores dygtige medarbejdere. Der er blandt andet en faglig afvejning af mængden af trafikanter i forhold til risikoen for ulykker. De forslag bliver prioriteret i et katalog, bedre kendt som cykelstikataloget”, forklarer Wrist.

“Det synes jeg helt ærligt er en helt genial måde at gøre det på. For ellers ender vi som i andre kommuner, og på Christiansborg, hvor man ser store grader af lokalpatriotisme og stemmeleflen. Det undgår vi her – og så sikrer vi, at vi træffer beslutningerne på et fagligt funderet grundlag. Det kan jeg ikke se noget skidt ved”, fortsætter han.

“Så er det op til os politikere at se hinanden i øjnene og tale om hvorvidt det er den rigtige måde at gå til det. Men det synes jeg det er. Næste måned går vi i gang med at bygge cykelsti på Kolding Landevej. For her har fagfolkene sagt, at vi kan skabe mest mulig sikkerhed for flest muligt – og for færrest mulige penge”, lyder det fra Udvalgsformanden.

“Så sker der det, at vi samtidig sætter penge af til at projektere nr. 2, der er Røde Banke. Fra tid til anden kan vi hive et projekt frem, som cykelstien fra Taulov til Skærbæk. Det er en politisk vurdering, at med de andre satsninger i området er vi nødt til at være på forkant”, fortsætter Wrist.

“Jeg er glad for, at folk ønsker cykelstier. Det ønske deler jeg. Det handler om at få dem prioriteret – og at byrådet sætter penge af. Vi kan ikke løse alle på en gang, det er der ikke økonomi eller anlægsramme til. Det lykkedes at sætte et større millionbeløb af. Men vi er nødt til at prioritere”, slår han fast.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer