Mandag var der indkaldt til stormøde i Strategi for udsathed i Ungdommens Hus, hvor der blev gjort status for strategien. Her glædede formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind (Venstre), sig over, at der bliver kigget mod Fredericia på landsplan.

Folk valfartede til Ungdommens Hus, hvor der tidligt mandag aften var indkaldt til stormøde omkring Stategi og Udsathed.

Social- og Beskæftigelsesformand, Peder Tind (Venstre). Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind, bød velkommen klokken 16:30 og gjorde status på strategi for udsathed, der er blevet vedtaget i Byrådet.

“Kommunen kan ikke løse opgaven alene. Derfor er det en god kombination af, at organisationerne kan gøre en forskel . Det at vi fik vedtaget det i Byrådet betyder meget, og det viser, at det er noget man bakker op om i Fredericia fra et enigt Byråd,” sagde Peder Tind blandt andet og fortsatte:

“Vi skal tage det næste skridt og nedbringe hjemløsheden i Fredericia, og sådan er strategien generelt målbevidst.”

Næstformand i Social- og beskæftigelsesudvalget, Søren Larsen (Socialdemokratiet). Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget, Søren Larsen (Socialdemokratiet), talte også og sagde blandt andet:

“Skuret i Fynsgade er et glimrende eksempel på, hvad det er vi vil. Vi vil have et bæredygtigt sted for byens borgere. Vi har blandt andet kigget mod Odense, hvilket gav os inspiration til, hvad vi har gang i her i Fredericia.”

“Vi skal synliggøre os, og alle kan bidrage. Det vi ser ske med strategien er, at den udvikler sig som ringe i vandet. Vi har eksempelvis Sommerrock med kant, hvor en aktør henvendte sig og ville sætte fokus på udsathed i den forbindelse. Jeg er imponeret over det drive og engagement, der er i projektet. Fredericia løfter i flok og det glæder mig.”

Møde med handlingsnetværk og snak i krogene

Folketingskandidat Jens Jonatan Steen (Socialdemokratiet). Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efter indledningen med taler var der mulighed for at komme ud til forskellige aktører og tale med de fire forskellige handlingsnetværk, der er nedsat og man kunne også tale med Sommerrock med kant.

Flere Byrådspolitikere var til stede, og de benyttede lejligheden til at hilse på hinanden, og også Socialdemokraternes folketingskandidat, Jens Jonatan Steen, havde fundet plads i sin travle kalender til at tage forbi til stormødet.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Foruden strategien for udsathed, som alle mente var vigtig, var der også tid til at tale om gårsdagens parlamentsvalg, hvor der uanset partifarve var glæde over den høje stemmeprocent.

Fredericia er til inspiration for andre byer

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I forbindelse med stormødet talte Fredericia AVISEN med Peder Tind, som glædede sig over det store fremmøde.

“Det betyder meget, at vi har en strategi for udsathed, som er skabt af gode mennesker, der er her. Vi har fællesskaber, hvor vi kan arbejde videre med de gode målsætninger med strategien for udsathed. Strategien er meget dynamisk, og den skal hele tiden udvikles med henblik på konkrete problemstillinger. Hvis der er noget, som kræver handling, har vi over 100 ambassadører, som kan være med til at stå sammen og løse opgaven,” siger Tind og kommer ind på, hvad Strategi for udsathed er med til at gøre:

“Jeg håber, at vi kan være med til at give et større sikkerhedsnet til borgerne og blive bedre til at arbejde på kryds og tværs i organisationer. Jeg har den overbevisning, om at vi lykkes, når vi gør tingene.”

Med et forstående Folketingsvalg, hvad kan man fra Christiansborgs side gøre for at hjælpe jer endnu mere?

“Jeg synes i virkeligheden, at vi hvis vi kigger på landsplan, så kan vi være stolte af at fortælle hele verden, at vi har en strategi. Andre kommuner er interesseret i at høre, hvad vi har gjort, så det skal i virkeligheden være en opfordring til at komme og høre, hvad vi har gjort i fællesskab. Jeg vil gerne inspirere andre kommuner, og i virkeligheden er der jo udsatte borgere i hele landet. Nu har vi fokus på det i Fredericia, men det glæder mig, når andre spørger om hvad vi har gjort,” slutter Peder Tind.

Se her flere billeder fra stormødet:

Medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget, Inger Nielsen (DF). Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN
Medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget, John Nyborg. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN
http://www.sct-knud.dk/