I de seneste fire år har socialdemokraten Christian Bro stået i spidsen for Teknik- og Miljøudvalget, et udvalg der har været med til at sikre mange grønne løsninger for Fredericia. Der er meget mere end borgerne tænker over i hverdagen, forklarer han.

– Der er arbejdet meget mere end hvad borgerne måske lægger mærke til i deres hverdag, forklarer Christian Bro, der i mange år har været forkæmper for naturen, miljøet og alt der hører under Miljø- og Teknikudvalget.

Klima er blandt de største dagsordener – også ved dette kommunal- og regionsrådsvalg, og det er faktisk vigtigt at holde tungen lige i munden, for det er ikke alle ting kommunerne kan gøre det store ved, for regionerne står for langt de fleste generationsoprydninger af forurenede grunde ude i kommunerne. Men det gør det ikke mindre interessant at tale klima i en kommunalvalgstid.

Selvom det ser tilfældigt ud, så er det helt med vilje

Har man gået en tur i de offentlige skove i Fredericia har man måske lagt mærke til, at ikke alt har set lige pænt og poleret ud. Det er ikke manglende arbejde fra kommunens ansatte eller sløsede politikere, nej, tværtimod er det helt med vilje, fortæller Christian Bro.

– Det er ikke mange der ved det eller nødvendigvis tænker over, at vi gør meget på den front. Vi har i flere af de store skove ladet døde træer blive – og mange husker måske, at vi måtte fjerne en del træer på volden på grund af sygdom. De træer er ikke bare blevet til træflis, nej, de er placeret ude i skovene, siger Christian Bro og fortsætter:

– Og hvorfor er det nu vi gør det? Det er ikke fordi det er belejligt for os bare at smide dem, nej, det er meget bevidst. For de her døde træer er afgørende for at sikre biodiversiteten. De er geniale insekthoteller og de er helt fantastiske til at skabe noget af den biodiversitet der eller er stærkt udfordret. Derfor skal man smile hver gang man ser et dødt træ ligge, for det er vært for en masse gode insekter, svampe og andre gode ting.

Kan både være dekorativt og godt for andre ting

Langs indfaldsvejene til Fredericia kan man med glæde se en masse flotte blomster og andre planter. Andre steder ser det mindre kønt ud – men her kan man, ifølge Christian Bro, glæde sig meget over den store effekt det har for insekter og andre gode ting.

– Vi gør også meget ud af at sikre biodiversitet steder det ikke nødvendigvis bliver set som det. Langs indfaldsvejene har vi nogle meget smukke blomster, hvilke jo bare indbyder til Fredericia – de har den positive sideeffekt, vælger jeg at kalde det, at de også bidrager positivt til biodiversiteten, siger Christian Bro og fortsætter:

– Så har vi også steder med helt specielle blandinger, der måske ikke er helt så kønne, men til gengæld er de virkelig gode til at sikre biodiversiteten. Hvor blandingerne ved indfaldsvejene har biodiversitet som sideeffekt, så er det her målrettet insekter og andet godt. Det er vigtigt for mig, at vi husker det.

Resultaterne kan være langt ude i fremtiden

Normalt siger man, at byrådsarbejde giver konkrete og håndfaste resultater – oftest med kort aftræk. Det er bestemt ikke tilfældet på det her område, men for Christian Bro handler det om at give en god by videre til sine børnebørn.

– Det er ikke i min, nok heller ikke din, generation vi ser de her resultater. Vi kan nyde resultaterne fra fremsynede politikere tilbage i tiden, så jeg glæder mig over, at jeg kan være med til at sikre mine børnebørn en god og grøn fremtid i Fredericia. Jeg behøver ikke se resultaterne her og nu, jeg er tryg ved, at jeg er med til at forme fremtiden, lyder det fra Christian Bro.

1 KOMMENTAR

  1. Fint nok men hvorfor skal de store butikker der har bygget på Vejlevej ikke plante træer m.v. som de blev pålagt i deres byggetilladelse – hvorfor er de blevet fritaget???

Kommentarsporet er lukket