Forskning viser at de ikke økonomisk kan betale sig at hjælpe syge ledige i job. Prisen er for høj i forhold til hvad der kommer ind igen. Men i Fredericia vil man fortsat gøre en indsats.

Solen stod højt over Fredericia da vi fangede formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind (V), til en snak om den nye forskning.

“Jamen det er da interessant, men det er også lidt unuanceret. Jeg tror på, at det handler om den enkeltes situation, for der er mange andre gevinster ved at få folk i arbejde end blot for samfundsøkonomien” siger Peder Tind og fortsætter:

“Det at være en del af et arbejdsfællesskab er også vigtigt. Mange socialt udsatte føler sig ensomme, det hjælper et arbejdsfællesskab på. Arbejdsfællesskabet er altid en god idé”.

I Fredericia Kommune har man søsat en række projekter der skal få syge og ledige borgere tilbage på arbejdsmarkedet. Et af de projekter der har vist gode resultater er ‘Projekt Flere skal med’.

“Med projekt flere skal med har vi taget nogen af dem der er absolut længst væk fra arbejdsmarkedet og taget hånd om dem. Vi har set individuelt på deres situation – og jeg tror det er den individuelle løsning der skaber de flotte resultater” siger Peder Tind.

“Derfor har vi også valgt at udvide projektet. For vi vil gerne have flere med. Vi skal have så mange som muligt i arbejde – for arbejdsfællesskabet er uhyre vigtigt” fortsætter Tind.

Aktiv indsats er vigtigt

“Jeg tror ikke på, at man skal forholde sig passivt. Der er evidens for at en hurtig indsats skaber en hurtigere vej tilbage på arbejdsmarkedet. Vi har sat ekstra midler af til indsatserne, så der eksempelvis er hurtigere behandling ved første samtale. Jeg tror på at en hurtig indsats med den første samtale og dialogen kommer længst” siger Peder Tind til Fredericia AVISEN.

“Vi skal også finde ud af hvor indsatserne virker. Vi skal justere og være fleksible, så vi finder de indsatser der virker og skaber en forskel for borgerne” fortsætter Tind.

“Jeg tror det er vigtigt, at vi bliver bedre til at arbejde på tværs. Der kan være mange vinkler på det. Jeg mener ikke vi skal være passive  – vi skal være fleksible og se mulighederne for den enkelte borger” slutter Peder Tind, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

https://www.gfforsikring.dk/kontakt-gftrekantomr%C3%A5det