Nye boliger kan være på vej ved Overmarken i Skærbæk. Udvalg indstiller, at byrådet sender forslag til ny lokalplan i høring.

Steen Wrist. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Borgerne i Skærbæk kan muligvis se frem til nye naboer i området. Et enigt by- og planudvalg har netop indstillet, at byrådet sender forslag til en ny lokalplan for området ved Overmarken i høring.

Eksempel på bebyggelsesplan ved anvendelse til tæt-lav bebyggelse.

”Vi arbejder løbende med at udvikle mulighederne for attraktive boliger i Fredericia, og Skærbæk appellerer til rigtig mange. Ejeren har efterspurgt en ny lokalplan for marken. Det vil vi gerne imødekomme, og derfor indstiller vi til det øvrige byråd, at det nye forslag sendes i høring. Så vi understøtter udviklingen i Skærbæk og gør plads til mange nye familier og borgere, ” siger formand for By- og Planudvalget Steen Wrist Ørts.

I lokalplanen er der plads til ca. 70 nye såkaldte tæt-lav boliger, fx rækkehuse, med god vejadgang, fælles opholdsarealer og grønne områder.

Kenny Bruun Olsen. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

”Vores generelle oplevelse er, at der er stor efterspørgsel efter den type boliger, som nu kan blive muligt med en ny lokalplan. Området udgør ca. 37.000 kvm med plads til rigtig mange rækkehuse, og jeg håber, at beboerne i Skærbæk vil synes om forslaget. Og at de vil bruge en kommende høringsproces til at levere input, hvis der er ting, vi bør skrue lidt på for at komme rigtig godt i mål, ” siger næstformand i By- og Planudvalget Kenny Bruun Olsen.

Se hele planen her

Længe været ønske fra beboerforening

Skærbæk Beboerforening, der repræsenterer ca. 500 husstande, har længe ønsket, at der bliver bygget boliger i området bag Overmarken.

”Vi hilser lokalplanen velkommen. Den vil være et godt alternativ til de mange andre boligformer, Skærbæk kan byde på. Et nyt boligområde vil være et stort plus for hele byen, især skolen, vores daginstitution og Dagli’ Brugs. Samtidig er det starten på et sammenhængende boligområde med Langelandskvarteret, hvor vi på sigt ønsker os stisystemer og en cykelsti ud af Skærbæk, så vi sørger for en god og sikker infrastruktur for alle, ” siger formand for Skærbæk Beboerforening Jonna Heebøll.

Det nye forslag til lokalplan for Overmarken forventes at blive behandlet på byrådsmødet den 9. september. Bliver forslaget godkendt, sendes det i høring umiddelbart derefter. Den endelige lokalplan for området skal vedtages af byrådet.