Et enigt Kultur- og idrætsudvalg har i dag besluttet at anbefale støtte til tre idrætsprojekter i Fredericia, der giver bedre muligheder for idrætsudøvere på alle niveauer.

Fredericia Håndboldklub (FHK) har i den seneste tid markeret sig med gode resultater og oprykning for både kvinde- og herrehold. De sportslige ambitioner, ikke mindst på talentudviklingen, stiller krav til bedre faciliteter. For at imødekommende FHK’s ønske om flere træningstimer i Fredericia Idrætscenter har Kultur- og idrætsudvalget anbefalet at støtte en opgradering af Hal 5 og 6 i idrætscenteret med 2,3 mio. kr. til nye gulve, højtaleranlæg og tilskuerpladser.

Det er tre rigtig gode projekter, blandt andet en tiltrængt opgradering af FIC, som betyder meget bedre forhold for talentudviklingen i Fredericia. Vi vil gerne støtte op om vores foreninger og skabe bedre forhold for både amatører og professionelle”, siger kultur- og idrætsudvalgsformand Lars Ejby Pedersen (S).

Udvalget har derudover valgt at anbefale støtte til etableringen af en ny springgrav i den kommende multihal på Kirstinebjergskolen med en tillægsbevilling på 650.000 kr. Med støtten får den nye hal moderne springfaciliteter med springgrav, til glæde for skolens elever og de mange lokale foreninger. De tre gymnastikforeninger EGIF Gymnastik, G94 og Kvindelig Idrætsforening Fredericia bidrager til projektet med 225.000 kr.

Den nye multihal bliver en kæmpegevinst for Kirstinebjergskolen og vores gymnastikforeninger. Den nye springgrav bliver den eneste i Fredericia, som er konkurrenceegnet. Det ville være hul i hovedet at bygge en spritny og topmoderne hal, uden en ordentlig springgrav”, siger næstformand i udvalget Kurt Halling fra Dansk Folkeparti.

Sidst men ikke mindst valgte Kultur- og idrætsudvalget at anbefale støtte til opførelse af nye omklædningsrum og klublokaler i Erritsø Fritidscenter med en tillægsbevilling på 500.000 kr. På trods af to licitationsrunder er det ikke lykkedes at få det oprindelige budget til at slå til. Byrådet satte 2,5 mio. kr. af til projektet i forbindelse med budgettet for 2015. Samtidig besluttede udvalget at indstille, at den samlede bevilling frigives til EGIF Fodbold for at starte byggeriet op.

Hvis Erritsø Fritidscenter skulle have det løft, som vi besluttede sidste år, så var det nødvendigt med ekstra midler til at gennemføre renoveringen. Nu kan de gå i gang med at få skabt nogle rigtige gode faciliteter for hele lokalområdet”, siger Christian Jørgensen fra Venstre.

De tre projekter er indstillet til økonomiudvalget og forventes at blive afgjort på byrådsmødet den 18. maj 2015.

(Arkivfoto)