I dag er det præcis 20 år siden, fire kaprede fly angreb USA og næsten 3000 mennesker blev dræbt. Dagen markeres med mindehøjtideligheder flere steder i USA og i resten af verden.

– Billederne af flyene og tvillingetårnene, der kollapser og angrebet på Pentagon er indlejret i vores fælles hukommelse som udtryk for den absolutte ondskab. Det samme er de urovækkende billeder af resterne af United 93 spredt ud over markerne i Pennsylvania. For 20 år siden, så vi den islamistiske terror i sin mest grusomme form. I dag mindes vi ofrene og de pårørende, som mistede deres nærmeste, og hylder alle dem, som siden hen uknækkeligt har viet deres kræfter til at bekæmpe terrorens onde væsen, siger Jeppe Kofod.

 – I dag er en vigtig påmindelse om, hvad vi har kæmpet for de seneste 20 år. Mod terrorisme. Og for de værdier, vi tror på: Demokrati. Ligeværd. Frihed. Fællesskab, skriver statsminister Mette Frederiksen i dag i anledning af 20-års jubilæet for angrebet 11. september 2001.

Hun erkender, at den seneste udvikling i Afghanistan har sat de 20 års kamp i et nyt lys. Men det ændrer ikke på, at kampen mod terrorisme har været kampen værd – og at alle involverede fortjener en stor tak, skriver hun på Facebook.