Kunstneren Sergei Sviatchenko har en udstilling i Fredericia Kunstforenings lokaler i Kongensgade 111. Vi har besøgt udstillingen, hvor vi har talt med Sergei og kurator Christian Kortegaard.

Man kan se udstillingen fra d. 21. april og frem til d. 9. maj, og udstillingen hedder “Better than the Moon”

Det er det sidste af mit arbejde der er her, og nogen billeder har premiere. Det er en kombination af forskellige elementer og generelt giver det forskellige udtryk. Jeg vil introducere mit univers. Det er ét stort univers, siger Sergei.

Christian Kortegaard. (Foto: AVISEN)

Kurator Christian Kortegaard fortæller, hvilken udstilling det er og hvor den tager en hen.

– Det er en udstilling, der tager os til Ukraine, USSR, Vesteuropa, pop musik, rock musik og meget mere. Vi kommer vidt omkring, der er malerier, collager, og cutouts med skulpturelle værker, siger Christian.

Men hvad er Sergei for en kunstner? Det spurgte vi ham om.

– Jeg arbejder med collageprincippet med elementer fra vores liv og prøver at samle dem på forskellige måder og udtrykke dem som estiske overraskelser. Det er vigtigt at se det hele i udtrykket. Ideerne som jeg arbejdere er længe undervejs, men jeg håber man kommer igennem det, siger Sergei, der af Christian bliver beskrevet således:

– Sergei har en phd i arkitektur og er uddannet i Ukraine, selvom han har boet i Danmark i mange år, så tingene udspringer fra den her arkitektoniske vinkel fra en fin fornemmelse for komposition og bygger farver og former sammen i kunsteriske sammenhænge, som er ret vellykket.

Sergei og Christian har op til udstillingen talt om, hvilket værker der skulle udstilles, og der var rigeligt at vælge imellem.

– Han har rigtig meget i sit studie i Viborg, og der er en rød tråd i det hele. Derfor er det ikke svært at udstille med ham, da alt hænger sammen, siger Christian.

Sergei Sviatchenko. (Foto: AVISEN)

Slutteligt fortæller Sergei, hvordan det er at se sin udstilling hos Fredericia Kunstforening.

– Det er fuldstændig fantastisk, jeg elsker den her store væg og luften og det er et dejligt rum at sætte mine udtryk i.

Se her billeder fra udstillingen: