Komikerne Torben Chris, Martin Nørgaard, Michael Schøt og Morten Wichmann gæstede her til aften Tøjhuset i Fredericia, til et udsolgt stand-up show der går under navnet ‘Rage Against The Mainstream’. Fredericia AVISEN tog ind for at se det nye show.

Vores kulturjournalist Thomas Lægaard har tidligere lavet et interview med den ene af de fire komikere, Torben Chris om showet. Her fortalte Torben Chris om, hvordan showet går ud på at finde de tåbeligste ting i det danske samfund og sætte dem på spidsen

Som stor fan af stand-up og samfundet, var det her show som skrevet til mig. Så jeg så meget frem til et show, hvor samfundets problematikker blev vendt på en anderledes måde end den ofte gør i medierne. I dagens anledning havde jeg taget min lillebror med, der, om muligt, er større stand-up fan end jeg selv er.

Michael Schøt var veloplagt til aftenens show.
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia Avisen

Michael Schøt startede showet ud på fantastisk vis. I løbet af tiden på scenen fik han vendt den politiske situation og fået sat Donald Trump i bås. De til tider kontroversielle pointer fik splittet publikum – men her viste Schøt klassen og fik alle til at bryde ud i store grin undervejs.

Martin Nørgaard fik delt sine meninger om samfundet.
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia Avisen

Efter den gode start fra Michael Schøt var det Martin Nørgaard der tog over. Han startede ud med en fundering om, hvad mainstream egentlig er. Han fik sat de politiske partiers medlemmer på spidsen med skarpe karikaturer. Karikaturer der blev modtaget med store grin fra salen.

Det var en Torben Chris i vanlig råbende stil der indtog scenen i Tøjhuset.
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia Avisen

Det var en veloplagt Torben Chris der indtog scenen, og startede ud med pensionisterne. Her kom kommentarer som “Måske burde vi indføre pensionistklip, lidt ligesom vi har SU-klip. Så Oda, nu har du brugt dine 10 år, så kan du godt lægge dig i kisten”.

Morten Wichmann blæste til kamp for Ø-råd i Folketinget.
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia Avisen

Morten Wichmann var sidste mand på scenen i første runde, og han holdte niveauet højt. Han lagde hårdt ud med, at han havde dumpet indfødsretsprøven, og at man egentlig nok burde gentænke hvad den indeholder. Det var et veloplagt publikum han fik til at bryde ud i grin gennem hele hans show.

Stand-up på spidsen

Efter den første runde, skiftedes de fire til at tage ordet, og gang på gang få publikum til at græde af grin. Der blev vendt alt fra internettet, indfødsretsprøver og systematisk aflivning af ældre.

Man skal dog ikke være sart, hvis man skal nyde showet. De formåede gennem hele showet at sætte samfundet på spidsen, så det for alvor blev tydeligt for publikum hvilke udfordringer der egentlig er i vores samfund.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia Avisen

Efter ca. 2 timer var showet slut, og jeg står tilbage med en god følelse. Det var et godt show, der fik vendt nogle af de største emner i det danske samfund. De blev fortalt med sjove vinkler og kritikker som de fleste politikere burde lytte til.

Min bedømmelse er 5 stjerner ud af 6 mulige. Det var et godt skrevet show, der fik alle til at bryde ud i latter gennem næsten hele showet. Dog synes jeg, at de til tider krydsede grænsen lidt mere end hvad der egentlig er sjovt. Men det er en klar subjektiv holdning – andre kan tænke det anderledes.

Bedømmelsen fra dagens speciel guest er 5 stjerner ud af 6 mulige.

Forestillingen kører også i aften, men der er allerede udsolgt.