Åge Hareide var udskældt for at bruge “den sædvanlige opstilling” mod Irland. Det var ændret mod Georgien i gårsdagens landskamp, og det klædte virkelig det danske spil.

Nicolai Jørgensen har været en af de mest udskældte. Flere har været tilbøjelige til at kalde ham Åges svar på Dennis Rommedahl, da han spillede på landsholdet under Morten Olsen, og spillede fra start hver gang ligemeget hvor dårligt han havde spillet i kampen forinden.

Mod Georgien fandt Jørgensen ikke vejen til startopstillingen. Han var erstattet af Kasper Dolberg i front, og i den danske startopstilling var også åbenbaringer som Pierre-Emilie Højbjerg, Peter Ankersen og Robert Skov.

Danmark kom med et aggressivt udtryk fra start, og kom hurtigt i front, men Randers-angriberen Saba Lobjanidze udlignede inden Christian Eriksen på et straffespark igen brakte danskerne på sejrskurs.

Igennem kampen markerede energiske Højbjerg sig, og Dolberg viste sig som goalgetter, da han fik sagt Danmark foran med 3-1. Samtidig blev Daniel Wass skiftet ind, og han havde noget at bevise, og det kom også til udtryk.

Valencia-spilleren sprudlede og var med i flere af de danske mål i slutningen af kampen, og det medvirkede til, at danskerne endte med at vinde 5-1 og fik lagt kritikken efter Irland-kampen lidt på afstand.

Sejren mod et svagt georgisk mandskab er i sig selv ikke noget at skrive hjem kom, men måden den skete på er værd at notere sig. Efter en kamp mod Irland, hvor danskerne havde svært ved at banke bolden i kassen, kom der for alvor hul på bylden og så fik Åge Hareide at se, at spillere som specielt Wass, Dolberg og Højbjerg godt kan banke på til en startplads fremover.

Selvom der er fem point op til Irland kan det sagtens hentes. Irerne har stadig to kampe tilbage mod Schweiz og et indbyrdes opgør tilbage mod Danmark. Det kræver samtidig, at danskerne ikke dummer sig mod de lavere rangerende nationer Georgien og Gibraltar, men det er næsten også utopi at tro, at det kan komme til at ske.

Dermed er vejen altså banet for, at Danmark kommer videre til EM-slutrunden 2020, som blandt afvikles i Danmarks nationalarena, Telia Parken.

https://www.facebook.com/Jysk-Service-ApS-445120938834572/