Sommeren er over Danmark og sommerferien er begyndt for mange danskere. Dette gør sig også gældende på Borgmesterkontoret i Fredericia, hvor en ny har sat sig i stolen.

I Fredericia er Jacob Bjerregaard borgmester – men når han er bortrejst de næste 14 dage overtager en anden posten. Der er tale om Susanne Eilersen der både sidder i Fredericia Byråd og Folketinget for Dansk Folkeparti. Fredericia AVISEN mødte den midlertidige Borgmester på hendes nye midlertidige kontor.

Det var en smilende Susanne Eilersen der tog imod os på Rådhuspladsen, der stadig er transformeret til #VMPladsen. Vi sætter os til rette i de bløde møbler på Borgmester-kontoret.

Hvordan føles det at være Borgmester i Fredericia?

“Det er en helt fantastisk ære. Jeg har været Borgmester de seneste fem somre – og så lige da Jacob (Bjerregaard, red.) havde barsel med hans datter” fortæller Susanne Eilersen.

“Hver eneste gang jeg har sat mig i stolen er det en kæmpe ære. Jeg elsker Fredericia, så det er en ære at repræsentere borgerne i byen” fortsætter hun.

Skal vi forvente en revolution i Fredericia de næste 14 dage?

“Det skal vi bestemt ikke” siger Susanne med et grin.

“Der er jo et ordsprog der siger, at når katten er ude danser musene på bordet. Men nej, jeg skal ikke ud og revolutionere noget” fortsætter hun.

“Min rolle som vikar i Borgmesterstolen er, at jeg skal stå klar til opgaver der kræver en Borgmester” siger Susanne Eilersen.

Hvilke opgaver er det der kræver en Borgmester?

“Jamen det kan være ekstraordinære situationer. I det her meget tørre vejr vi har lige nu kan det jo være hvis der kommer en større naturbrand eller noget – men vi krydser virkelig fingre for at det ikke sker” siger Susanne.

“Det er jo egentlig sådan, at når man bliver kaldt ind så er det typisk de trælse situationer. Så selvom det er en ære hver gang, så håber man da også lidt at man ikke bliver kaldt ind” fortsætter hun.

Har du prøvet at blive kaldt ind?

“Ja, det har jeg. Da Jacob (Bjerregaard, red.) var på barsel var der en sag med Vastu Haven i Trelde. Her tog jeg imod en gruppe borgere der havde underskrifter med. Det var spændende at prøve at håndtere sådan en sag. At snakke med borgerne og lytte til deres syn på sagen” fortæller Susanne Eilersen.

https://fredericiaavisen.dk/annoncering-og-partnerskab/
Skal du være annoncør på Fredericia AVISEN? Kontakt os på 26 20 08 16 eller ad@fredericiaavisen.dk