De udsendte medarbejdere på Danmarks ambassade i Kabul blev natten til søndag flyttet til Kabuls lufthavn.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

– Efter konsultation med allierede partnere og på opfordring af de danske sikkerhedsmyndigheder relokerede de udsendte medarbejdere på den danske ambassade i Kabul i nat til Kabuls lufthavn, skriver udenrigsministeriet.

– Ambassaden er nu i færd med at etablere sig i lufthavnen. Arbejdet med at få evakueret de lokalt ansatte, danskere og afghanere, der har støttet den danske indsats, som aftalt med et flertal af Folketingets partier og danskere i Kabul, fortsætter ufortrødent, står der i meddelelsen, hvor ministeriet også oplyser, at man er i færd med at kontakte alle lokalt ansatte.

Udenrigsministeriet opfordrer samtidig alle danskere, der opholder sig i Kabul til at forlade Afghanistan “omgående”.

– Danskere i Kabul skal forlade Afghanistan omgående. Udenrigsministeriet har ad flere omgange opfordret danskere til at forlade landet. Det er vigtigt, det sker nu. Mulighederne for udrejse svinder ind. Danskere i Kabul, der har brug for bistand fra Udenrigsministeriet, bedes kontakte Udenrigsministeriets Borgerservice, bbb@um.dk, tlf. 3392 1112, skriver ministeriet.

Samtidig meddeler flere internationale nyhedsbureauer med baggrund i kilder fra det afghanske indenrigsministerium, at Taliban trænger ind i Kabul fra alle sider.

Kvinderne i Kabul er blevet opfordret til at tage til beskyttede områder. De politiske ledere af Taliban opfordrer deres krigere til ikke at bruge vold mod Kabuls indbyggere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her