Narkosmugling og mord, alkohol og et liv i hundene bliver en del af fortællingerne i Uge 47 i Fredericia. Da vil flere af byens sogne nemlig sætte fokus på udsathed sammen med Kirkens Korshærs Varmestue i Danmarksgade.

Men det hele begynder med lys. Og det skulle gerne ende med forståelse og fællesskab. Det fortæller korshærspræst Merete Ørskov:

– I Fredericia Kommune er omkring 40 borgere hjemløse, og dem kan man tænde lys for mandag d. 16. november kl. 16-17 foran rådhuset. Det samme gør man i andre danske byer, for i Danmark er ca. 6500 mennesker sat så meget ud af spillet, at de end ikke har et hjem.

Præsten tilføjer, at 4 % af alle danskere hører til den gruppe, der kaldes ”socialt udsatte”, og omtrent hver femte dansker er i risiko for at blive socialt udsat.

Panorama og kirken inviterer

Kommunens social- og beskæftigelsesudvalg, Strategi for Udsathed og Udsatterådet skulle have deltaget i arrangementet med varm suppe og invitation til dialog. På grund af corona-restriktionerne er dette desværre aflyst. Men biografen og kirken holder stadig åbent:

– Panorama viser Per Flys prisbelønnede film ”Bænken” for en 50´er på tirsdag d. 18. kl. 16.30. Filmkritiker Jes Nysten vil indlede filmen, som man kan drøfte bagefter, hvis man har lyst. ”Bænken” viser så tydeligt, at ethvert menneske har brug for fællesskab, siger præsten, der håber på et godt fremmøde. Samtidig understreger hun, at alle corona-restriktioner bliver overholdt.

Mord og ømhed

Regler om afstandskrav, sprit og mundbind bliver også overholdt, når Thomas Bjerg Mikkelsen, der har udgivet bogen ”Alle vil jo bare elskes”, fortæller om sit atypiske venskab med en livstidsfange, der er dømt for mord og narkosmugling. Det foregår i Trinitatis Kirkerum torsdag d. 19. kl. 19-21, hvor der er plads til 200.

– Det er barske sager, vi kommer til at høre om. Og samtidig er det en fortælling fuld af klogskab, ømhed og håb, som sikkert vil sætte mange tanker i gang, siger Merete Ørskov.

Sammen med sine kolleger vil hun gerne udbrede budskabet om, at sognekirkerne i Fredericia har rummelige fællesskaber, hvor udsatte er velkomne.

Et hjem kan være en kop kaffe

I korshærens varmestue, Danmarksgade 79, er der desuden et helt særligt fællesskab for mennesker, som kan have svært ved at føle sig hjemme andre steder:

– Alle har brug for et hjem. Og et hjem er ikke nødvendigvis det samme som en bolig. Det er også at kunne føle sig hjemme i selskab med andre. Lige nu kører Kirkens Korshær en indsamlingskampagne på Facebook under overskriften ”Hjem for hjemløse”. Her siges det blandt andet, at et hjem også kan være et smil og en kop kaffe. Og det kan alle jo bidrage med, fortæller præsten, der selvfølgelig håber, at der kommer mange penge ind til arbejdet for udsatte og hjemløse.

Ønsker man at deltage, kan man læse mere på www.hjemforhjemloese.dk

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer