I august trådte Lions til i forbindelse med den store ulykke på havnen i Beirut i Libanon,  hvor et stort lager af ammoniak og gødning eksploderede, og hvor de kunne mærkes næsten på en afstand på 300 km, som fra Fredericia til Skagen. 

Allerede efter få dage var Lions Danmark, som nogle af de første udenlandske, parat med hjælp på kr. 150.000,- Hjælpen var lynhurtigt fremme og blev formidlet fra Lions Danmark til Lions kontoret i Beirut, uden administrationsomkostninger.

Fra kontoret i Beirut blev berettet at eksplosionen har forårsaget skader i en radius af 15 km fra havnen.

Det samlede antal døde var ca. 200, og der var næsten 6000 sårede og 300.000 mennesker blev husvilde, de samlede omkostninger beløber sig til anslået 28 milliarder kroner.

Beirut Downtown Lions Club arbejdede tæt sammen med en lokal hjælpeorganisation Beyond Association og Libanons sundhedsministerium og hjælpen fra Lions blev brugt til uddeling af førstehjælpspakker og medicin af klubbens medlemmer og dels til mobile lægeklinikker gennem Beyond.

Lions Danmark uddelte også i år Lions prisen på en halv million.

Mit knæ smerter stadig efter operation. Sådan siger hver femte knæopererede, efter indsættelse af nyt knæled. Derfor skal patienten “lære” at kontrollere deres smerter.

Hvert år får næsten 9000 danskere indsat et nyt knæled efter svær slidgigt i knæet. Desværre fortsætter ca. 20 procent af de opererede med at have stærke smerter i knæet. Det vil ph.d studerende Jesper Bie Larsen, Aalborg Universitetshospital forsøge, at finde en smertebehandling imod. Han får derfor prisen til forsøg med smertebehandling.

Det er en samlet ekspertgruppe fra Aalborg Universitetshospital og Gigtforeningen, der står bag forskergruppen.

Peter Møller formand for Lions Pris udvalget var glad for at kunne tildele Lions Prisen til dette knæ- og smerte projekt. Prisen skal gå til forskning og udvikling af projekter til gavn for mennesker med smerter , og her er der virkelig brug for hjælp til de mange der i den grad døjer med smerter efter et nyt knæled.

Stærkt klubsamarbejde hjælper børnehjem i Thailand.

Ove Nielsen fra Lions, Billund/Grindsted, var på tur i Thailand, Chaing Mai og besøgte et børnehjem der.

Ægteparret som drev børnehjemmet i Hmong, stammede fra en forfulgt stamme indvandret nordfra og de grundlagde hjemmet i 2008 i forbindelse med de mistede deres 19 måneder gamle søn. Takket være den erfaring har vi lært at ethvert liv er dyrebart, sagde faderen.

Hmong folket stammer fra en bjergstamme og har ikke de samme muligheder som Thailændere for bl.a. at gå i skole.

Børnehjemmet giver Hmong børn et trygt og sikkert sted at bo, og få undervisning, så de senere kan få en uddannelse.

Opstarten var hår og de manglede steder at bo, hjælpen kom fra en gruppe hollændere som i 2008 stiftede en fond der siden har givet et månedligt beløb på kr. 11.250,- til hjemmet. De er flyttet flere gange og i 2014 gik Stjernegaard Rejser ind og støttede så de større børn fik et hus for sig selv. Det blev et “halvvejshus” hvor Stjernegaard betalte til det nødvendige inventar og forpligtede sig til at betale 7000 bath om måneden til dækning af driftsomkostninger.

Børnehjemmet er afhængig af donationer og er igang med at finde nye lokaler med et jordstykke til, så de selv kan dyrke jorden og sælge produkter herfra.

På hjemmet er der 45 børn fra 3 til 18 år. Ved besøget underholdt de med dans og sange og børnene virkede glade og tilfredse.

Ægteparret og deres nu tre voksne driver hjemmet alene. Moderen står for husholdningen og manden sørger for alt det praktiske med skole og kørsel m.v. 

Hvordan kunne vi hjælpe da de stod i akut bolignød? En dansk fond blev søgt men det blev et afslag.

Herefter gik klubben ud til de øvrige klubber i Lions 106 C, skitserede planerne og spurgte om støtte til at hjælpe børnehjemmet.

Resultatet blev at 15 klubber støtter med kr. 1000 hver år de næste 5 år, altså en støtte på ialt kr. 75.000 over en 5 årig periode. Man kommer rigtigt langt med dette beløb i Thailand. Børnehjemmet er kommet videre i nye omgivelser og Lions sendte de første penge af sted i 2020, har fået takkeskrivelse og fået fotos af det nye sted.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer