Kan en genbrugsplads, der håndterer affald, også blive et attraktivt sted med natur, som unge og familier har lyst til at bruge deres fritid i. Hvordan får man færre unge til at tænde den første cigaret, og kan man opfinde nye typer hårde hvidevarer, som passer til Container Living. Det er nogle af de udfordringer, som 600 elever på årets InnoCamp i Fredericia har fået stillet. I løbet af de næste to dage skal de finde på ideer, som kan sende dem  en spændende finale om ære og præmier. 

Af Thomas Kvist Christiansen

Thomas Kvist Christiansen

Når syv lokale virksomheder i disse dage stiller udfordringer til 600 unge mennesker på den niende udgave af InnoCamp i Fredericia, er det ikke bare for sjov. De ønsker virkelig at få gode input til at løse reelle udfordringer. InnoCamp er en innovationscamp i Fredericia Idrætscenter med deltagelse af elever fra ungdomsuddannelserne og fra grundskolens 8. klasser, og ligesom tidligere år bliver de nu udfordret med spændende og relevante opgaver. Hvert år er der kommet ideer og forslag, som på den ene eller anden måde er blevet taget op af virksomhederne.

I år vil Fredericia Kommunes afdeling for affald og genbrug gerne have de unges bud på, hvordan et nyt genbrugscenter i Nordbyen også kan blive et populært sted, hvor familier og især unge kan mødes og bruge deres fritid. Kommunens sundhedsafdeling vil gerne have eleverne på InnoCamp til at komme med gode bud på, hvordan man kan nedsætte antallet af rygere i Fredericia. Madsby Legepark vil have de unge mennesker til at skabe deres vision for legeparken anno 2025, så den bliver attraktiv for unge mellem 14 og 18 år.

Foto: Thomas Kvist Christiansen

Udnyt pladsen og lej fremfor at eje

Virksomheden Electrolux, som var med til at ”føde” campen i 2010, og som næsten har deltaget i alle årene, vil gerne have de unge til at finde på bæredygtige produkter for 17 til 30-årige, som er egnet til Container Living, boliger indrettet i skibscontainere. Festmesteren i Fredericia tænker i genbrug og håber at få gode bud på, hvordan der kan skabes større interesse for at leje fremfor at eje, når der skal holdes større eller mindre fester.

Fredericias nye bank, Jutlander Bank, vil gerne have elevernes bud på, hvad fremtidens bank skal kunne, og Brandt Revision og Rådgivning A/S har et stort ønske om at få deltagerne på InnoCamp til at give deres bud på, hvordan firmaet kan gøre det lettere at starte egen virksomhed.

Det er underviserne Annemette Skovgaard Jensen fra handelsgymnasiet og Majbritt Larsen fra Erritsø Fællesskole, der er leder af campen, og de glæder sig til at se resultaterne af elevernes projektarbejde i de kommende to dage.

– Det er vildt spændende at se, hvordan de unge mennesker virkelig bliver fanget af kreativitet og skaber nogle fantastiske ideer. De tænker ”ud af boksen”, og det er lige netop det, som virksomhederne nyder under InnoCamp, lyder det fra Annemette Skovgaard Jensen, og Majbritt Larsen lægger ikke skjul på, at hun år efter år må konstatere, at de unge finder på koncepter og projekter, som imponerer virksomhederne.

– Når de unge virkelig tager fat, så er Fredericia Idrætscenter et stort kreativt Georg Gearløs-værksted, og det er så spændende at være en del af.

Torsdag eftermiddag bliver syv vinderhold inviteret på campens store scene og skal i en spændende finale dyste om den eftertragtede 1. plads og titlen som vinder af InnoCamp 2018. Hver virksomhed vælger den bedste gruppe, som således skal præsentere deres ideer for en dommergruppe.

På InnoCamps Youtube-kanal kan man se en række små film med de syv udfordringer til eleverne, linket til kanalen findes på campens hjemmeside: www.innocamp.info

https://www.facebook.com/heinybags/
Annonce