Rejsende i hele verden bliver nu advaret fra de forskellige sundhedsmyndigheder i hjemlandene om at undgå rejser til Kina, specifikt provinsen Hubai, på grund af spredningen af en ny virus.

På skrivende stund er der verificeret cirka 2000 tilfælde af smitte, og de kinesiske myndigheder arbejder på at få kontrol med situationen.

Udenrigsministeriets borgerservice udsendte i dag en generel advarsel og fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Hubai:

“Rejsevejledningen for Kina er opdateret med en ændring af sikkerhedsniveauet for provinsen Hubei. Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til provinsen Hubei pga. de skærpede tiltag og rejserestriktioner, som de kinesiske myndigheder har indført som følge af udbruddet af lungebetændelse med en ny coronavirus i byen Wuhan. I hele Kina bør du holde dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder og nyhedsmedierne. Følg altid de lokale myndigheders anvisninger. De lokale myndigheder kan indføre rejserestriktioner i andre provinser med kort varsel”.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er der tale om en virus af typen ’coronavirus’, som ikke tidligere er set hos mennesker, der har fået navnet 2019-nCoV. De første tilfælde et blevet set i Kina første gang i december 2019. De smittede har bl.a. haft alvorlig lungebetændelse og der er dødsfald, særligt hos ældre og kronisk syge.

“Den nye virus er af samme type som SARS, der også ramte i Kina i 2002, og MERS, som startede i Saudi Arabien i 2012. Den nye virus kaldes foreløbigt ’2019-nCoV’, men forventes at få et permanent navn tildelt af WHO”, beretter Sundhedsstyrelsen.

Sygdommen smitter formodentlig ved kontakt til inficerede dyr, men man har indtil videre ikke kunnet finde smittekilden. Sygdommen kan også smitte ved menneske-til-menneske kontakt, f.eks. ved tæt kontakt til syge personer, som kan være blandt familier eller til sundhedspersonale.

Indtil videre er der registreret 3 tilfælde i Europa, nærmere bestemt i Frankrig. Statens Serum Institut har opsat et beredskab, så man meget hurtigt kan undersøge prøver for den nye virus, og overvåger løbende internationale sundhedsmyndigheders rapportering af sygdomstilfælde. Sundhedsstyrelsen og Serum Instituttet koordinerer og følger udviklingen tæt og er i løbende kontakt med øvrige danske og udenlandske myndigheder.

Leave a Reply