Fredericia fF’s Jyllandsserie-hold er ubesejret efter fem kampe. Det sker efter, at holdet har fået tilgang af flere spillere op til sæsonen, men klubben kører stadig efter de klassiske dyder, slår klubben fast.

Det er en almindelig træningsaften, og det summer af liv i Madsby Enge. Foran klubhuset gør klubbens seniorhold klar til træningen, og lidt længere nede er der liv fra nogle ungdomsspillere, der allerede er i gang med bolden. Omme bagved er der også gang i den på banen længst væk, hvor FfF’ernes Jyllandsserie-hold træner for fuld skrue.

Humøret er højt, og det er der en god grund til. Holdet har hentet seks sejre og spillet et opgør uafgjort i de hidtil syv spillede kampe i sæsonen. Forude venter der et topopgør på lørdag, hvor modstanderne er Esbjerg i netop Madsby. Vinder F’erne den kamp ser det godt ud i forhold til at ende på førstepladsen, der til foråret giver adgang til den Jyllandsserie, hvor der spilles om oprykning til Danmarksserien.

– Det er ikke vores mål at rykke derop. Sidst vi var deroppe, gik det ikke så godt, og vi er også nyoprykkere til den her Jyllandsserie, men forskellen er, at vi har fået fem spillere, der er gået direkte ind i startopstillingen. Det gør, at vi er 20 spillere til træning, og det giver stabilitet. Når vi har sådan en gruppe, så har vi en flok gode spillere at bygge på, men det kræver, at der er et godt træningsmiljø, og det har vi nu, siger Peter Larsen, der er bestyrelsesmedlem i FfF.

Et kig ned over Fredericia fF’s holdkort viser, at holdet har fået tilgang af eksempelvis Simon Smith, der senest har spillet divisionsfodbold i Middelfart. På holdet er der også flere spillere, der tidligere har været en del af FC Ungdom.

– De er skiftet til klubben, fordi vi har spurgt dem pænt. Simon kender nogle af dem, der er her i forvejen. De kender hinanden på kryds og tværs, og det man kan her er at spille på et forholdsvis højt niveau og vi har det godt sammen socialt. Vi skal ses udenfor banen og det er spillerne gode til. Vi har fællesspisning bagefter træningen i dag, og der er 29 meldt til, og det er det man skal komme for. Ingen får noget for at spille her, man betaler kontingent og betaler selv fodboldstøvler. De klubber, der betaler noget, kan vi ikke kæmpe med, siger Peter Larsen.

Humøret var højt til træning. (Foto: AVISEN)

Peter Larsen er selv vokset op hos ”de blå” og var i en lang årrække at finde som en fast bestanddel af klubbens førstehold. De klassiske dyder som foreningskultur har ikke ændret sig siden dengang.

– Det har ikke ændret sig fra vi selv spillede, det har vi ikke midler til. Vi har heller ikke prioriteret at hente en spiller og give ham noget. Da vi rykkede op i Danmarksserien gav vi et par støvler til alle spillere. Det er gode gamle dyder, og det er det jeg selv står for. Så længe jeg er her, så bliver det ikke andet end det, slår han fast.

Peter Larsen nyder, at det går godt på banen, og han mener, at det har en afsmittende effekt.

– Der er god stemning og det er fedt at komme herned og se spillerne løbe rundt og give den gas. Da vi rykkede op fra Serie 1 så det godt ud, men det var ikke altid vi var mange til træning og jeg var selv med på bænken i den sidste kamp mod AGF, selvom vi ikke havde noget at spille for. Nu kommer der lidt flere for at kigge, når vi spiller om lørdagen og det er dejligt at mærke det, siger Peter Larsen.

Peter Larsen fremhæver, at Jyllandsserie-holdets træner, Niels Erik Christensen, har fået skabt en god kultur. (Foto: AVISEN)

I nogle år har Fredericia fF ikke været en del af FC Fredericia-samarbejdet, foruden på ungdomssiden. Peter Larsen udelukker ikke, at FfF vil genoptage et samarbejde på seniorsiden der vil betyde, at FC Fredericia vil kunne sende spillere, der skal have kamptræning, ned at spille på F’ernes førstehold, som potentielt kan rykke op i Danmarksserien.

– Jeg tror, at de følelser, der var i klemme, er der ikke mere. De klubmennesker er der ikke mere, og det er ikke som i gamle dage. Mange af dem kender hinanden på kryds og tværs, og man går ikke op i om man spiller i den ene eller anden klub. Hvis FC er interesseret, er vi lydhør, slutter Peter Larsen.