Ida Lagerbon spiller på U20-landsholdet i håndbold, og spiler samtidig en nøglerolle for FHKs 1. divisionskvinder. Lagerbon fortæller i et stort interview, at hun er overrasket over niveauet i landets næstbedste række.

Hvem er hende U-landsholdsspilleren fra FHK egentlig? Bliv klogere i dette interview, hvor Fredericia AVISEN har mødtes med Ida Lagerbon på Kurt’s Kaffebar i Fredericia.

Det er koldt og gråt udenfor. Regnen kommer også frem ind i mellem, men der blæser varme vinde over damehåndbolden i Fredericia, har FHKs dameformand, Kenneth Schlaikjær fortalt Fredericia AVISEN.

Et af de positive elementer i denne sæson har været Ida Lagerbon, der kom til klubben efter endt tid som U18-spiler i FCM Håndbold.

“Jeg har været positivt overrasket, hvordan niveauet er i 1. division. Jeg er rigtig glad for at være i klubben. Jeg har spillet tre år i FCM på højt niveau, men det her er et overraskende godt niveau, og det er hårdt på mange punkter,” indleder Ida Lagerbon og kommer ind på forskellene fra U18-tiden til seniortiden:

“Det er et andet niveau i 1. division, man kan blandt andet ikke tage de samme afslutninger, som man kunne i ungdomstiden.”

I forbindelse med skiftet til FHK er Ida Lagerbon flyttet til Fredericia. Her bor hun i lejlighed, og er faldet godt på plads i byen, som hun efterhånden har lært godt at kende.

“Jeg har fået gode venskaber gennem håndbold. Jeg har også via mit arbejde fået gode arbejdskollegaer,” fortæller Lagerbon og kommer ind på sit arbejde:

“Jeg har haft brugt for en pause fra skolen, så jeg arbejder i en børnehave her i byen. Jeg er rigtig glad for børn, så det er et fedt arbejde, hvor de også tager hensyn til håndbolden.”

Kunne være fedt med liga i Fredericia

FHKs 1. divisionskvinder er på en aktuel sjetteplads, men med en kamp i hånden er tredjepladsen inden for en overskuelig pointafstand. Ida Lagerbon synes da også, at det går godt sportsligt i FHK.

“Vi har fået etableret et rigtig godt forsvar i 6:0, og i angrebet har vi få, men god åbninger, som vi er rigtig gode til at køre,” forklarer den unge bagspiller, som godt kunne tænke sig at spille ligahåndbold i Fredericia, hvis muligheden byder sig:

“Det kunne være fedt at spille liga i Fredericia, og lige nu har vi et godt hold med masser af potentiale. Og klubben støtter os, så vi kan overraske og måske komme med, hvor det er sjovt, hvis alt flasker sig.”

A-landsholdsdrømme og forbillede

På sigt er ambitionerne rigtig store for Ida Lagerbon, som pt. har et ugentligt træningspas med ligaklubben Odense Håndbold, foruden træningen i FHK.

“Jeg vil gerne være en del af A-landsholdet på sigt, og jeg vil gerne spille i toppen af ligaen på sigt. Jeg behøver ikke nødvendigvis til udlandet, da niveauet i Danmark er rigtig højt,” forklarer den unge bagspiller, som netop har en dansk spiller som inspirationskilde:

“Jeg har kigget meget på Stine Jørgensen og har trænet med hende i både Odense og FCM. Hun er meget alsidig, og er en tovejsspiller lige som mig selv,” udtaler Ida Lagerbon og peger fået udenlandsk forbillede:

“Bojana Popovic har jeg fulgt meget tæt og adskiller sig meget fra andre spillere.”

Ti år frem

På den korte baner kæmper Ida Lagerbon en kamp på banen for at få FHK til at ende så højt som muligt i tabellen. Samtidig er der en plads til sommerens U20 VM-slutrunde i Ungarn på spil for Lagerbon.

“Det at samles ed de bedste fra årgangen er fedt. Jeg vil træne rigtig hårdt frem mod slutrundne. Jeg ved ikke om min træning med Odense har betydning i forhold til en udtagelse, men jeg rykker mig med både træningen der og i FHK,” forklarer Ida Lagerbon.

På sigt er drømmen dog mere end en U-slutrunde, og på spørgsmål om, hvor Ida Lagerbon er om ti år er svaret følgende:

“Jeg er i en dansk ligaklub, hvor jeg har stor rolle og er med omkring a-landsholdet,” siger hun og kommer ind på den ultimative drøm:

“Ulmative drøm er at være verdens bedste og handler om at træne godt i klubben,” lyder det fra Ida Lagerbon, der i den indeværende sæson har nettet 93 gange i 17 kampe for FHK og dermed er klubbens mest scorende spiller.