Fredericia Håndboldklubs U15-pigehold fremhæver deres sammenhold, og det er nu blevet yderligere styrket af, at de har fået nyt tøj sponsoreret af Passion by Bjerring og Tømrerfirmaet Thomas Verner.

Kort tid før U15-pigerne gik på juleferie fik de noget at glæde sig over. De har fået nyt tøj, og det har fået et ekstra smil på læben hos spillerne, der kunne se tøjet ligge klar i hal 1 på en træningsaften, hvor de var mødt ind lidt før.

Der blev spillet lidt bold på banen, og der blev talt i krogene indtil de sidste kom og der skulle tages fællesbilleder iført det nye tøj, som de fremover stolt kan iføre sig.

To af pigerne på holdet er Maya og Celine. De fortæller, at der i pigeflokken er et godt sammenhold, og alle taler godt sammen, og de fremhæver begge, at FHK som klub fremstår som én stor helhed, da de flere gange er blevet trænet af ligaherrerne. Ydermere fortæller Maya, der er målmand, at der er specialiseret målmandstræning flere gange om året, hvilket hun nyder godt af.

– Vi har det virkelig godt sammen, og når vi træner er det med fuld intensitet. Man giver det hele, og ingen bliver holdt uden for, siger Maya.

De to piger har begge spillet håndbold i en del år, men det er ikke, fordi en stor kreds af Celina skolekammerater spiller.

– Der er ikke særlig mange på skolen, der spiller håndbold. Generelt er der heller ikke mange, som dyrker sport i min klasse. De vil hellere andre ting, siger hun.

Begge piger ser det som en form for frirum at komme i FHK.

– Man kan have haft en dårlig dag i skolen, og så er det glemt, når man kommer her. Og så er der også det, hvis man som mig, har meget energi, kan man komme af med det her på en positiv måde, siger Maya.

De to håndboldpiger har hver især et idol i håndbold. For Maya, der er keeper, falder det naturligt ind at sige Sandra Toft, og for Celine, der mest spiller fløj, peger hun også på en fløjspiller i form af landsholdsspilleren Emil Jakobsen.