Fredericia AVISEN besøgte onsdag formiddag Café Efes på J.B. Nielsens Plads, hvor Camilla og Moustafa Duran bød på tyrkiske specialiteter og en snak om det at have forretning ned til vandet. 

Solen bagte ned over Fredericia, så vi tog plads inde i restauranten, hvor temperaturen var markant mere behagelig. På menuen til frokosten denne dag stod en nummer 52, tyrkisk tallerken. Det er her man får alt det bedste fra Tyrkiet samlet på én tallerken. 

Retten består af Adana kebab, Köfte, Shish kebab, Shish kylling og serveres med salat, tzatziki og tomatsauce. Ved første øjekast tænker man wow. Det ser vildt lækkert ud, og ja faktisk ved man ikke helt hvor man skal starte. 

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Sportsredaktøren så også overordentligt lykkelig ud, da en tallerken med flere forskellige afskygninger af kød stod på bordet foran ham. 

Foto: Matthias Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Jeg lagde ud med adana kebab, hvor Moustafa kommer efter første bid, og fortæller at den altså er en smule stærk. Man kan godt smage, at der er chili i – men jeg tror at selv de mest chiliforskrækkede ville labbe det i sig, for det smager himmelsk, intet mindre. 

Dernæst stod der köfte på menuen, nok engang var det vellavet og fyldt med smag. Personligt synes jeg, at den går rigtig godt både med noget af tomatsaucen eller den medfølgende tzatziki. 

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Tilbage var to spyd, et med okse og et med kylling, marineret i tyrkisk marinade. Ofte bliver sådanne shish-spyd tørre, men Camilla og Moustafa har lavet dem til perfektion. Perfekt krydrede, perfekt tilberedte. En sand fornøjelse af spise.

Der blev spist op – altså lige med undtagelse af tomaterne. Tusind tak for mad!

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Hvordan er det at være her i Fredericia, og så lave traditionel tyrkisk mad?

“Hvis jeg skal være ærlig, så kan det godt være svært. Danskerne er meget bestemte om hvad de gerne vil have. Da vi åbnede havde vi en tyrkisk buffet, og den gik fint i starten, men derfra kunne det ikke løbe rundt, der var ikke nok efterspørgsel”, fortæller Camilla Duran og fortsætter:

“Men danskerne er begyndt at rejse meget i Tyrkiet, og det kan vi godt mærke. Når de kommer hjem efterspørger de traditionel tyrkisk mad, fordi de har smagt det på ferien”.

“Vi ved hvad vi laver, og vi er gode til det, siger folk. Vi laver kun mad, som vi selv ville spise derhjemme, det er vores måde at kvalitetssikre maden. Og så bliver vi selvfølgelig ekstra glade, når folk melder positivt tilbage på vores tyrkiske retter”, fortæller Camilla.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her