Når man er i Tyrkiet, så er en tur i hamam noget mange taler om. Og det med god grund, et er forkælelse på højt plan.

Lige siden FC Fredericias ankomst til Tyrkiet har der været talt om hamam. Steder i nærområdet er blevet inspiceret af Ugur, som få minutter væk fra hotellet havde fundet det luksuriøse sted, Hamam on the Beach.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Sidste år, da FC Fredericia var i Tyrkiet, var flere af spillerne i hamam og de fortalte, at de ved den lejlighed var nede i en kælder. Den oplevelse vi fik denne gang var en klar opgradering på den front.

Vi var et hold på seks, som blev hentet af en chauffør foran vores hotel. Det viste sig, at det slet ikke var nødvendigt, da vi til vores store undren kunne have gået derhen på ti minutters tid, men det var en service, der var inkluderet og den tog vi selvfølgelig imod.

Det flotte hamam-sted.

Flere havde ytret sig om, at de i hvert fald ikke ville have hamam af en mand, men der var ikke noget valg for flere i vores gruppe. Der var ikke kun kvindelige behandlere, og vi blev fordelt ganske tilfældigt.

Den indbydende reception.

Efter at være blevet introduceret af receptionisten gik turen ind i omklædningsrummet, hvor vi blev udstyret med et håndklæde og nogle latex-agtige shorts, som ikke sad særlig bekvemt, men når man skal have netop en hamam, så viste det sig, at der var en mening med det.

Først step var, at vi skulle i sauna. Det var ikke alle, der var lige stor fan af det og de fleste af os var da helt klart også kommet for afslapningen med massage. Det var, som det altid er i en sauna, glødende varmt. Så varmt, at nederste “bænk” i saunaen måtte i brug for en enkelts vedkommende efter, at vi alle ellers var startet øverst.

Sådan ser saunaen ud.

Efter fem minutters tid kom en ansat og spurgte om alt var okay og om personen på nederste række var okay. Det sagde han, at han var, selvom vi andre mente, at han var helt færdig og grinte. Et par minutter senere gik turen ud og så var det tid til “skrubning”.

Til den del foretrak vi alle, at det var en kvinde, men det blev ikke tilfældet. Vi var flere, som fik en mand og han ramte de ædlere dele flere gange. Bortset fra det, var det en oplevelse i sig selv at blive vasket igennem så grundigt.

Rummet hvor man bliver “skrubbet”.

Turen gik efterfølgende ind for at ligge ned i en strandstol i et par minutter, hvor vi skulle tørre og så var det ellers tid til en times massage. Hele kroppen blev banket igennem. Det var med både varme, olier, riv i arme og ben, hovedbund og hvad der ellers er af forskellige muligheder.

Noget var mere behageligt end andet, men bagefter føltes det godt. Blandt andet fik man nogle slag, der var knapt så behagelige, men til gengæld var det især behageligt at få massagen på undersiden af armene.

Da massagen var ovre kom en ansat, der ikke havde givet massage, og spurgte om vi ville have mere i bedste stil, som man kender det fra alle feriesteder og der var selvfølgelig en bagtanke. Det kostede omkring 50 euro mere for at få en kropsanalyse og få “banket” ømme steder helt på plads. Personalet troede i første omgang, at jeg som de andre gutter, var fodboldspiller, men da jeg sagde, at jeg er journalist, så ændrede de pludseligt på deres resultater. Til at starte med påstod de, at jeg havde ømme lægmuskler og spændte i dem, men efterfølgende var der åbenbart noget galt med min ryg.

Til at slutte det hele af med fik vi en ansigtsmaske på i fem-ti minutter og fik noget the, der smagte pragtfuldt. Det var som en slags smeltet jordbærslikkepind, bare i flydende form. Det var virkelig lækkert.

Bagefter skyllede vi selv masken af og følte os som født på ny efter et par dejlige timer hos Hamam on the Beach.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer