Efter et kontroversielt mål af Kristian Kirkegaard spillede FC Fredericia 1-1 uafgjort på udebane mod Lyngby.

FC Fredericia spillede tidligt lørdag eftermiddag forårets første kamp i NordicBet Ligaen. Med fire grundspilskampe tilbage og fem point op til Hvidovre på andenpladsen, der giver oprykning, skulle FC Fredericia ikke sættes yderligere efter i den henseende. Derfor var der tale om et særdeles vigtig kamp, hvis FC Fredericia skulle holde trit med de øvrige tophold inden oprykningsspillet.

Efter at have hentet en sejr på udebane mod AC Horsens i det sidste testopgør, var det med en tro på tingene, at FC Fredericia drog til Lyngby. Ude af truppen var Anders Holvad, der afsonede karantæne, og ude af truppen var også anfører, Christian Ege. Til gengæld var der i stedet blevet plads i truppen til nyerhvervelsen Peter Makrillos, der startede på bænken. 

Offensivt var der tvivl om, hvordan kortene ville blive blandet. Det eneste, der udefra fra set, lå fast var, at Kristian Kirkegaard ville starte inde. De resterende offensive pladser tog Samson Iyede, Marcus Hannesbo og Patrick Egelund sig af. Det var dog ikke meget de var i fokus i den første del af kampen, hvor det hele var fastlåst med en masse spil, der ikke blev farligt, men det ændrede sig efter en halv times spil.

Lyngby satte sig tungt på kampen, og havde tilløb til flere store chancer, der kunne være gået ind bag Oscar Hedvall i FC Fredericias mål, men enten manglede skuddet kvalitet, ellers blev det mistimet helt, og i stedet endte FC Fredericia stik imod spil og chancer at komme i front efter 33 minutters spil, efter en situation, hvor Lyngby følte sig snydt.

Mathias Kristensen lagde en pasning over Lyngbys forsvar og spillede Kristian Kirkegaard helt fri. Lyngby appellerede kraftigt for offside, men det blev ikke dømt, og i stedet løb Kirkegaard hen mod Lyngbys mål, hvor keeperen Frederik Ibsen tøvede og det udnyttes Kirkegaard til sikkert at score til 1-0.

Kort tid efter kunne FC Fredericia have fordoblet føringen. Samson Iyede blev spillet dybt efter, at han havde byttet position med Egelund, og han satte turboen på, som man så det i starten af efteråret. Til gengæld udeblev skarpheden i afslutningen, der ramte sidenettet, og dermed slap Lyngby med skrækken.

FC Fredericia fortsatte med at lure på kontrachancer, mens Lyngby sad på spillet. I slutminutterne var det lige ved at lykkedes for Lyngby at udligne. Der blev Hedvall for alvor sat på prøve, og meget frem med de hurtige reflekser. Det lykkedes FC Fredericia-keeperen at holde målet rent, hvorfor gæsterne gik til pause med en føring.

Lyngby fortsatte med at presse på i starten af anden halvleg, og efter 50 minutters spil gav det pote. Frederik Gytkjær stod relativ umarkeret i feltet, da bolden blev sendt ind til ham, og med et saksespark satte han bolden i mål udenfor Hedvalls rækkevidde.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Kort tid efter skiftede FC Fredericia ud for første gang. Det skulle formentlig ses i lyset af, at Lyngby trykkede FC Fredericia tilbage, og der skulle derfor ske noget nyt. Patrick Egelund, der havde spillet en anonym kamp, blev taget ud ind i stedet kom den australske debutant Peter Makrillos. Det betød samtidig, at der kom en taktisk ændring, da Makrillos kom ind som offensiv midtbane, og det gjorde, at Kirkegaard trak ud på kanten.

Efter udskiftningen kom FC Fredericia bedre med, dog uden at skabe det store. Til gengæld kom Lyngby heller ikke frem til noget, og i forhold til i perioden forinden, virkede FC Fredericia derfor som et hold i mere kontrol. Mathias Kristensen, der leverede assisten til Kirkegaard, blev pillet ud efter 65 minutter, og ind i stedet kom Alexander Jensen, som i den sidste del af kampen, skulle ind at bidrage med sit store løbepensum.

I den sidste del af kampen havde både FC Fredericia og Lyngby et frispark på kanten af feltet, men sparkene blev ikke farlige, og selvom Lyngby pressede på i kampens overtid, blev der ikke scoret, og derfor endte opgøret mellem de to hold 1-1.

Næste gang FC Fredericia skal i aktion er den 6. marts på hjemmebane mod Jammerbugt.