Byrådene i TVIS’ fire ejerkommuner har godkendt TVIS’ nye vedtægter, som giver mere ensartede incitamenter for at udbrede fjernvarmen, ensartede priser og flere muligheder for at øge fjernvarmens bidrag til den grønne omstilling.

TVIS’ fire ejerkommuner ønsker, at TVIS skal kunne indtage en mere central rolle i den grønne omstilling. Derfor har TVIS’ bestyrelse og byrådene i Fredericia, Kolding, Middelfart og Vejle godkendt en modernisering af TVIS’ vedtægter, som for nyligt også er godkendt af Ankestyrelsen, derfor kan fjernvarmen I højere grad understøtte kommunernes strategier for miljø- og klimahensyn.

-Vores nye vedtægter giver et bedre grundlag for at nå målsætningen om at omstille varmeproduktionen i Trekantområdet til vedvarende energi. Formålsparagraffen i vedtægterne er eksempelvis udvidet, så TVIS får mulighed for gennem demonstrationsprojekter at afprøve for eksempel varmepumpeteknologi i en større skala, siger Lars Schmidt, bestyrelsesformand i TVIS.

Transparent og forenklet prisstruktur

De nye vedtægter medfører en forenklet leverandør- og prisstruktur, så TVIS’ varmetakst fremover er ens i alle fire ejerkommuner. TVIS har derudover indgået en ny varmekøbsaftale med Energnist, så TVIS fremover modtager al varmen fra forbrændingsanlægget i Kolding. Den nye aftale giver TVIS større risikospredning og øget forsyningssikkerhed, fordi varmen nu kommer fra tre forskellige varmekilder; overskudsvarme, biomassevarme og affaldsvarme.

-Samlet set bliver TVIS med de nye afregningsprincipper og varmeaftalen med Energnist mere robust og konkurrencedygtig. Ændringerne giver en større sikkerhed i den fremtidige prisudvikling, hvilket har stor betydning for varmeselskaberne, som aftager varmen fra TVIS-nettet. Stabile og konkurrencedygtige fjernvarmepriser er sammen med fjernvarmens grønne profil med til at understøtte Trekantområdet som et attraktivt område for bosætning, siger Lars Schmidt, som glæder sig over, at TVIS kan sænke sine priser med cirka 5 kr pr Gigajoule, hvilket betyder en lavere varmeudgift på 500 kr for et standardhus om året.

Nye områder med TVIS-varme er grøn omstilling i praksis

TVIS arbejder med tre projekter i Kolding og Vejle, hvor varmeselskaberne i Vamdrup, Bredsten-Balle og Jelling forventes at være tilkoblet TVIS-systemet til varmesæsonen i 2021. Med tilslutningen opnår de nye fjernvarmeområder og de nuværende en prismæssig gevinst, som samtidig giver en betydelig reduktion i varmens CO2-udledning hos de nye selskaber. Et andet vigtigt fokusområde for TVIS er mulighederne for at udbrede den grønne fjernvarme til nye aftagere i industrien. Senest er et stort gartneri i Gårslev blevet koblet på TVIS nettet. I stedet for fossil opvarmning af drivhusene anvendes nu den grønne fjernvarme.

-Sammen med fjernvarmeselskaberne fortsætter vi det gode samarbejde om at holde fjernvarmen attraktiv. Det gør vi ved fortsat at optimere energiudnyttelsen og anvendelsen af overskudsvarmekilder, samtidig med at vi med de nye vedtægter for alvor kan påbegynde arbejdet mod vedvarende varme, som skal sikre, at TVIS bevarer sin nøglerolle for en grønnere fremtid i Trekantområdet, siger Lars Schmidt.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer