Fredericia AVISEN var med da Danmarks kedeligste orkester på fornem vis forstod at bygge et klimaks op. Efter cirka to timers koncert kom alle op fra stolene i thansen Arena. Kulturredaktøren giver TV2 fem sikre stjerner.

thansen Arena var godt fyldt og der var godt gang i barsalget før koncerten gik i gang. Det var EventC som var arrangør til en TV2-koncert, som var et mix af unplugged og elektrisk. De lagde ud med unplugged og efter pausen var de tilbage som vi kender dem med fuld strøm og power.

Foto: Joan Barløse – EventC

Det er lang tid siden jeg har været til TV2 koncert og aldrig før har jeg været til siddekoncert med Danmarks kedeligste orkester, heldigvis blev det aldrig kedeligt.

Steffen Brandt udtalte sig til Fredericia AVISEN at specielt teksterne ville komme i fokus når de trak stikket til strømmen. Fra første ord i mikrofonen følte man sig i Steffen Brandts nærvær, han var meget rolig og med sin sædvanlige underfundige og underspillede måde vandt han publikum fra start.

Foto: Joan Barløse – EventC

Steffen joker med, at det er et show hvor man kan vinde noget og han fortæller at der er tre præmier til de heldige vindere. Første præmien er et kort over Herning, anden præmien er en valgfri russisk by og den sidste del får hele salen til at bryde ud i grin.

“Den sidste præmie er en guidet tur til Taulov by night, det tager ikke så lang tid, men vi vil gerne have at i bliver lidt længere”, siger Steffen og festen kan for alvor begynde.

Flere gange føler vi os privilegeret over at Steffen Brandt nævner ting i vores lokal område og med konsekvens nævner hallen som thansens Arena i stedet for thansen Arena. Ved en hurtig søgning på nettet kan jeg læse at det sker overalt på touren at de lokale byer og seværdigheder kommer i spil. Det lyder bare så ægte når det kommer fra Steffens mund og vi sluger det råt, det vidner om hvorfor TV2 har været på toppen i så mange år.

Der er flere ting der står klart fra start, den første time er en meget anderledes TV2 oplevelse, og det forventede unplugged session har strøm på flere steder. Jeg spotter flere gange at Svend Gaul som er trommeslager, starter en simpel backingrytme eller spiller på elektroniske trommepads. Ligeledes er der ekkoeffekter på Hr. Brandts mikrofon så vi får hans signatur endelser på nogle af versene og omkvæd.

Det virker på mig og bandet viser en dejlig nærhed og bandets blæser sektion kommer ind som en frisk brise i det semiakustiske univers vi oplever. Jeg får gåsehud første gang i første sæt da nummeret “Randers Station” får sin tid på playlisten. Steffens indledning er dragende og her kommer korsanger Anne Hjort i fokus og bærer sangen på en helt ny måde og det er ikke første eller sidste gang i koncerten at deres duet sidder lige i skabet.

Et nummer der rammer plet i den nedtonede udgave som de laver i første sæt, er nummeret “Småt Brandbart”. Jeg kendte ikke nummeret men igen er introsnakken fra den 65-årige gråhårede forsanger spændene og sætter mange tanker i gang. Hvor er de venner man skulle erobre verden med, man vokser fra hinanden og pludselig en dag møder man dem igen på genbrugspladsen når man skal af med småt brandbart. Det virker super godt det nummer, og jeg har lyttet det nummer igen i dag i albumversion. Hvis jeg kun havde hørt albumversionen havde nummeret aldrig fået en chance hos mig, men i thansen Arena virkede det og har sat sig i min hukommelse som en lyrisk perle.

Da tonerne af “Kærligheden Overvinder Alt” toner ud får bandet den første respons hvor det ikke er sporadisk syng med sang, men decideret fællessang. Hvis man troede at den akustiske del var for at skåne de aldrene herrer skulle man opleve Steffen Brandt på “Er Vi Glade Eller Hvad”, som bliver en sand energi udladning og et varsel om at der bliver fart på i det elektriske sæt.

Foto: Joan Barløse – EventC

Efter pausen bliver et bagtæppe trukket ned og så kommer der for alvor strøm på og det er som om at aarhusianerne kommer hjem.

“Ræven og Rønnebærrene” begynder at få flere til at rejse sig fra stolene, det er tydeligt at flertallet af publikum føler sig godt tilpas ved den velkendte instrumentering.

Foto: Joan Barløse – EventC

Da TV2 spiller et af mine yndling numre må jeg indrømme at koncerten topper. Jeg får en umanerlig lyst til at sammenligne med et band som Depeche Mode eller Kraftwerk fordi der er en stil sikkerhed og elektronisk vibe. Det giver også en lyst til at ønske mig endnu en dobbeltkoncert, bare med et første sæt der var meget mere elektronisk, med synths og hvad Svend Gaul ellers kunne diske op med at trommemaskiner og triggere. Det er selvfølgelig “Be Babalula” der får skovlen under mig og den får endnu flere til at rejse sig fra stolene og synge med og danse.

Det velkendte sæt kørte som en velsmurt maskine, men det burde det også, da TV2 er et af landets ældste og mest rutinerede orkestre. Da det blev tid til “De Første Kærester På Månen”, var det også tiden hvor vi skulle sige farvel og forhåbentlig på gensyn. Det ville thansen Arena også altså sige farvel med maner, alle stod op og der blev sunget med til den store guldmedalje og klappene var ligeså taktfaste som den rytme TV2 stak ud til os på en fredag aften.

Foto: Joan Barløse – EventC

TV2 er det jeg vil kendetegne som et originalt, dygtigt og velspillende orkester. Jeg blev underholdt og fik en meget anderledes koncert oplevelse i første halvdel hvilket jeg er taknemmelig for at opleve. Tekstuniverset har aldrig stået mere knivskarpt i mine ører uden at de blødte.

Foto: Joan Barløse – EventC

Jeg ville ønske at en så sikker og veltalende lederfigur som Steffen Brandt underviste i folkeskolen, eller var med en til lønforhandling. Var med mig da jeg var ung og til skole- hjemsamtale, eller at han sad ved forhandlingsbordet mellem verdens diktatorer. Steffen kan noget, og jeg vil have mere før det er for sent. Velvidende om at det ovenstående ikke kan lade sig gøre, så vil jeg gerne have lov til at lave et eksklusivt interview med Steffen Brandt om livet og mere til. Vi kan mødes på Randers Station.

Jeg giver koncerten 5 stjerner ud af 6 mulige og thansen Arena bestod som koncertsted med en god lydoplevelse.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her