I Norgesgade 20 gemmer Billedværkstedet sig i baggården, hvorfra Mette Hind arbejder med kunstterapi og kreativitetstræning. På lørdag inviterer hun til åbent hus fra 14-16.00. Fredericia AVISEN har mødt kunstterapeuten – se med her.

“Jeg har lært faget i Hamborg, hvor man kan tage en fire-årig psykoanalytisk kunstterapiuddannelse. Det handler kort sagt om at lære sig selv bedre at kende. Det kan man gøre på mange måder. Det kan være et langt forløb, men det kan også være en tre-fire sessioner, hvor man bliver mere bevidst om, hvem man er med sit udtryk,” lyder fra Kunstterapeut Mette Hind i TV-indslaget.

“Mange kender slet ikke potentialet og alle de ting, vi går rundt med indeni. Vi laver også selvportrætter og meget andet. Meget bliver anderledes end man er vant til, f.eks., når man bruger den højre hjernehalvdel, hvor man arbejder med det ubevidste,” fortæller Mette Hind.

På lørdag afholder Mette Hind åbent hus i Norgesgade 20 fra 14-16.00, hvor hun demonstrerer nogle af metoderne, som hun arbejder med, dog ikke terapi, men mange andre spændende ting.

Gør også dig selv den tjeneste at se filmen, hvor du kommer meget tættere på Mette Hinds spændende arbejde. Bliv klogere på tankemylder, forbindelser og meget andet.

Om kunstterapi – At kende sig selv er vejen til personlig frihed

Kunstterapien kan sammenlignes med legender og myter, det handler ofte om en eventyrlig rejse, hvor helten eller heltinden møder store udfordringer, før han eller hun finder skatten
ved rejsens afslutning, eller før den næste rejse starter.

I kunstterapi og i kreativitetstræning begiver vi os også ud på en eventyrlig rejse
som helte i vores egne fortællinger og billeder – en rejse som handler om at lære sig selv at kende. Vi udforsker vores hemmeligheder, begravede erindringer, skjulte motiver
og ikke mindst vores ukendte talenter.

Kunstterapiuddannelse

APAKT er et psykoanalytisk orienteret institut for kunstterapi i Hamborg. Uddannelsen består af 820 undervisningstimer og 513 supervisionstimer samt praktik, fordelt på 4 år og dertil egen terapi i mindst 80 timer. APAKT er medlem af det tyske fagforbund for kunstterapi, DFKGT e.V.
Uddannelsen afsluttes med en offentlig eksamen med udgangspunkt i specialet. Uddannelsen forudsætter at man i forvejen har en uddannelse inden for psykologi, sundhed, pædagogik eller kunst.

Kilde: www.mettehind.dk