I fredags slog Fredericia Håndboldklub Århus Håndbold 31-29. Blandt gæsterne til denne affære var landsholdsspiller og tidligere FHK’er Casper Ulrich Bjerre Mortensen, der i et interview med Fredericia AVISEN taler om tiden i Fredericia, nutiden, men også fremtiden for den dygtige håndboldboldspiler, som ikke afviser at vende hjem til Fredericia en dag.

Casper Mortensen har udskiftet det varmere katalanske himmelstrøg med den danske kulde for en stund. Han er i Danmark i forbindelse med sin genoptræning hos sin fysioterapeut, Lisa Thomey. Han opdagede, at der var kamp i thansen ARENA. Det kunne han lige så godt svinge forbi, som han siger i TV-indslaget nedenfor.

Læs også

“Jeg husker Fredericia som en god tid. Her var det sejeste publikum, jeg til dags-dato har mødt. Jeg kom som en ganske ung spiller, der lige var flyttet hjemmefra. Jeg tog mange indtryk til mig, og jeg havde et positivt indtryk gennem mine to år i klubben. Desværre rykkede vi ud, men jeg husker nogle vanvittigt fede kampe mod lokalrivalerne fra Kolding, som vi i øvrigt slog på hjemmebane, hvor hallen i øvrigt eksploderede i eufori. Fredericia-tiden var samtidig med til at modne mig som spiller,” fortæller Casper U.B. Mortensen og fortsætter:

“HK Ultas er berygtet gennem mange år. De er blevet 10 år ældre, men jeg ser stadig mange af de samme, og så er der endda kommet nye til. Fredericia er blevet ligahold igen, og det fortjener byen og klubben også. Alle kulisserne omkring klubben spiller jo max, det er fantastisk. Rammerne er i den grad et ligahold værdigt, selvom jeg spiller i Barcelona, tager jeg hatten for det arbejde, som man har gennemført de sidste mange år i klubben.”

Se TV-indslag med håndboldstjernen Casper U. Mortensen her

Hvorfor er Casper i Fredericia – skriver han kontrakt med Fredericia? Sådan gik snakken i Fredericia Idrætscenter i fredags. Vi spurgte Casper.

“Jeg vil ikke udelukke at vende retur til Fredericia en dag. Fredericia har som sagt været med til at modne mig som håndboldspiller. Byen ligger mit hjerte meget nært, fordi det var min første seniorklub. Jeg har to år mere i Barcelona, og har planer om at være i udlandet lidt endnu. Det er svært at spå om fremtiden – vi må se, når jeg en dag vender hjem til Fredericia, hvordan situationen er. Jeg følger meget med i håndboldligaen i almindelighed, og i særdeleshed i Fredericias udvikling, så vi må se”, fortæller Casper.

Hvad skal man gøre for at blive den næste Casper?

“Det er dejligt, at jeg kan rådgive spillere i dag. En rådgivning, som jeg ville have ønsket, at jeg kunne have fået. Jeg har måske taget en af de sværeste veje med mange klubber undervejs. Man skal tro på sig selv, og have benene på jorden, og acceptere, at det kan tage tid. Derudover skal man bruge den modgang, som man møder på vejen mod toppen til noget positivt, og ikke bare synes, at alle er idioter og imod en, men i stedet vende det til noget konstruktivt; at man kan noget, også så modbevise det over for dem, som ikke vil skrive kontrakt med en,” fortæller Casper Mortensen.

Læs også

http://bit.ly/rosalecture

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her