Borgmester Jacob Bjerregaard var blevet kontaktet af Jan Løvig Jensen, der er beboer på Kobbelgaarden. Jan ville gerne møde borgmesteren og lave et interview, og han havde spurgt om vi ville filme det.

Det ville vi meget gerne, så en fredag eftermiddag kom borgmesteren til FC Fredericias hjemmebane, Moonjasa Park, hvor Jan Løvig Jensen er en flittig gæst. Med sig havde Jan en seddel med spørgsmål til borgmesteren, som han tit støder ind i til kampene.

Det blev til et usædvanligt interview, hvor Jan kom helt ind bag borgmesteren, der svarede åbent på de mange interessante spørgsmål. For et øjeblik lagde Jacob borgmesteren bag sig og fortalte om Jacob, men ville også høre en masse om Jan.

Først skulle der dog hyggesnakkes lidt, og Jacob havde også en del spørgsmål til Jan. De stødte ind i FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, der lukkede dem ind i varmen med udsigt over grønsværen.

“Har I en kantine”, spurgte Jan.

Det havde man da, svarede borgmesteren. Og lige om lidt kommer der nok flæskesteg. Med sig havde Jacob taget to colaer, for Jan drikker ikke kaffe. Men colaer er helt okay, så det var på bestilling. Udsigten fra FC Fredericias lounge var mageløs, så stemningen var helt på plads, da Jan fandt sin seddel frem med spørgsmål, som han havde forberedt hjemmefra.

“Hvornår fandt du ud af du ville være politiker”, spurgte Jan. Borgmesteren tænkte sig om og nåede frem til at det nok var i forbindelse med hans studietid, hvor han flyttede til København.

“Egentlig var det for at diskutere med andre. Jeg kunne godt lide at skabe resultater”, forklarede Jacob.

Jacob blev valgt til Folketinget, men så kom han tilbage til Fredericia og blev borgmester. I det hele taget har Jan Løvig en rigtig god hukommelse. Det må Bjerregaard også sande undervejs i interviewet, for Jan kan huske at han har været dobbeltbooket og måtte sende en anden til at genåbne den gamle Lillebæltsbro.

Jan ville gerne vide, hvem Jacobs politiske forbilleder er. Så nævnte Jacob politikere som Poul Nyrup Rasmussen, H.C Hansen og Jens Otto Kragh.

“Hvad med Anker Jørgensen?”, spørger Jan.

“Ja, han dukkede op til min 30 års fødselsdag og holdte en pæn tale”, fortæller Jacob. Jan Løvig lytter interesseret til svarerne, og så finder han lige sin seddel frem for at se, om han nu også har fået spurgt om det hele.

“Hvad er din livret”, vil Jan vide.

Jacob svarer, at det nok er forloren hare. Det lavede hans mormor. Med sovs og kartofler. Hun blev begravet i marts. Nu ligger hun på Michaelis.

“Hun var god for dig”, siger Jan. Det bekræfter Jacob. Det er nok også hans livret, fordi det minder om hans mormor.

Jan og Jacob går ud på grønsværen og inspicerer lidt. Jacob er fan af Manchester United.

“Men det går ikke så godt”, siger Jacob. Jan spørger om han selv har været der. Men det har Jacob ikke.

“Det er også deprimerende at se for tiden”, fortæller Jacob.

Jan har fået svar på alle sine spørgsmål, og er glad for at borgmesteren stillede op til hans interview. Vi fra Fredericia AVISEN siger også tak til Jan Løvig for det gode interview. Og vi har også lagt det på Youtube, som Jan spurgte om:

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her