Esben Bjerre er vært, og kulturminister Mette Bock hovedtaler, når TV 2-regionerne næste mandag i Herning arrangerer en stor, offentlig høring om public service i provinsen.

Herning-høringen har fået overskriften ”Et Mediedanmark i balance”. Den sker som en direkte konsekvens af det officielle public service-udvalgs arbejde, der kulminerede i efteråret, da udvalgets fem scenarier for fremtidens mediebillede blev præsenteret i det indre København.

– Connie Hedegaard-udvalget anbefalede faktisk, at regionalt og lokalt public service-indhold styrkes. Og kom så i øvrigt med sine fem scenarier, der alle anbefalede en nedlæggelse af TV 2-regionerne, som vi kender dem i dag – altså som selvstændige mediehuse, hvor den redaktionelle og økonomiske beslutningskraft ligger i de enkelte huse. Det undrede os, for 80 procent af befolkningen lever i det Mediedanmark, som i dag reelt kun dækkes af de lokale avis-huse, DR’s distrikter og TV 2-regioner. Derfor har vi taget initiativ til denne høring, for i vores optik har der aldrig været større behov for stærke lokale og regionale mediehuse, siger Betina Bendix i en pressemeddelelse, der er direktør på TV Syd.

En lang række erhvervsfolk, kulturpersonligheder, mediemennesker og politikere vil deltage i høringen, som transmitteres samme aften på alle TV 2-regionernes egne kanaler. Rammen bliver Teatersalen i Herning, og der vil være flere hundrede tilhørere fra hele landet mandag aften kl. 19.00, når høringen begynder.

– Hidtil er debatter om public service foregået hen over hovedet på seerne og brugerne. Hverken public service-udvalgets temamøder eller den politiske debat har for alvor inddraget dem, der betaler festen – licensbetalerne. Det synes vi er en smule arrogant, og derfor har det været magtpåliggende for os at holde høringen i en teatersal med danskere, som kan blande sig i debatten. Det kunne jo være at vi – og politikerne – kunne lære noget, siger Betina Bendix.

Deltagerne i høringen:

Mette Bock, kulturminister
Bo Damgaard, direktør, FilmFyn
Carsten Kissmeyer, borgmester i Ikast-Brande
Michael Lodahl, direktør, Danske Fiskeauktioner
Simon Kvamm, musiker
Merete Eldrup, direktør, TV 2
Lars Norup, chefredaktør Viborg Stifts Folkeblad,
Lars Vesterløkke, direktør, Ritzau
Anne-Marie Dohm, direktør, DR Danmark
Mikael Justesen, direktør, TV 2/Nord
Rasmus Groes, ”Isitabird”
Kristian Strøbech, DMJX
Nadia Nikolajeva, redaktionschef, TV Midt-Vest
Inga Vind, direktør, TV 2/Østjylland
Britt Bager, medieordfører (V)
Mogens Jensen, medieordfører (S)
Morten Marinus, medieordfører (DF)
Betina Bendix, direktør, TV Syd